Årets vinnare när Ica delar ut priser

Årets vinnare när Ica delar ut priser
Årets vinnare hos Ica när Icas entreprenörspris 2021 delas ut. Foto: Pressbild Ica
Turistvänligt hantverk och verksamhet för sommarlovsbarn. Det är årets vinnare när Ica för fjärde året delar ut sitt entreprenörspris.

Turistvänligt hantverk och verksamhet för sommarlovsbarn. Det är årets vinnare när Ica för fjärde året delar ut sitt entreprenörspris.

Icas entreprenörspris ska uppmärksamma lokala entreprenörer i hela Sverige.  Priset delas ut till företagare som liksom Ica-handlarna påverkar sitt närområde till det bättre, skriver Ica idag.

I år har 350 nomineringar från hela Sverige kommit in, och bland dessa har två vinnare valts ut av svenska folket och en jury.
– Det är nu fjärde året i rad som vi delar ut det här priset, och varje år slås jag av hur många engagerade företagare det finns runt om i Sverige och hur mycket de åstadkommer genom sitt jobb och sina idéer. Inte minst är årets vinnare goda exempel på detta, säger Per Strömberg, vd för Ica-gruppen och ordförande i juryn.

Årets lokala hjälte är Bollnäs-företaget Växbo lin och ägarna Hanna och Jacob Bruce, som driver ett av Sveriges få kvarvarande linneväverier.
Fabriken, som grundades 1989 av Rolf Åkerlund, rymmer allt från design och vävnad till sömnad och försäljning och produkterna kombinerar traditionellt hantverk med modern design. Paret Bruce har drivit fabriken i 15 år, och har under den tiden hunnit både växa och utveckla verksamheten.

De har fördubblat personalstyrkan, fyrdubblat omsättningen och dessutom gjort fabriken till ett populärt turistmål. De arbetar tillsammans med andra lokala aktörer för att stärka Växbo och Hälsinglands besöksnäring och för att bidra till en levande landsbygd. Årets lokala hjälte junior är Sommarkul, genom grundarna Isabella Mezei och Arbana Kadriu. För åtta år sedan var de bara tio och elva år gamla, men bestämde sig ändå för att starta ett initiativ med syfte att ge fler skolbarn i Oskarström, Halland, möjligheten till ett kul sommarlov.

Sedan dess har Sommarkul blivit en självklar tradition i staden, och nu drömmer Arbana och Isabella om att göra det till ett nationellt initiativ.
Delvis för att fler barn ska få var med men också för att kunna ge fler unga ett första sommarjobb. Vinsten i Icas entreprenörspris kan bli ett bra första steg på vägen mot målet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil