Konkurser fortsätter öka i detaljhandeln

Foto Arkivbild/Pressbild
Konkurserna fortsätter att öka i Sverige, nu för nionde månaden i rad samtidigt som antalet nystartade bolag störtdyker, enligt UC.

Färsk statistik från UC visar deprimerande siffror när det gäller konkurser och nystart av bolag.
Enligt UC fortsätter antalet konkurser att öka för nionde månaden i rad samtidigt som färre och färre startar nya företag.

I UC-statistiken är det detaljhandel och bygg som är de branscher som toppar listan över flest konkurser.
Totalt under perioden ökade antalet konkurser i Sverige med 15 procent. I detaljhandeln ökade antalet konkurser något mer med 17 procent.

Samtidigt minskade antalet nystartade bolag totalt med 20 procent jämfört med samma period ifjol.
Det uppges vara den lägsta nivån av nystarter på tio år.

– Sverige har en mycket stor andel egenföretagare som är känsliga för konjunktursvängningar. Det är vad vi ser nu ser avspeglas direkt i de rekordlåga siffrorna över nyföretagande. Den tuffa vardagsekonomiska situationen gör också att många saknar marginaler och vågar inte ta marknadsekonomiska risker, säger Johanna Blomé, ekonom på UC.

– Vissa experter menar att botten är nådd och låt oss hoppas att de har rätt. Men i nuläget ser vi ingen ljusning i vår statistik, varken kring konkurser eller nystarter, uppger Johanna Blomé.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil