Intersport på väg att lyckas

Det ser ljusare ut för intersport. | Foto av Michael Erhardsson
Ett tiotal butiker kommer att stängas, meddelas från Intersports rekonstruktion, där det kommer positiva tongångar om hur man ska komma ur krisen.

14 april i år lämnade Intersport Sverige in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt.
Man hade då ett utsatt ekonomiskt läge och sedan spädde corona-krisen på den ytterligare.

Intersport permitterade över hela kedjan och sade upp personal, bland annat på sitt servicekontor.
– Vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder, sade vd Marcus Wibergh i media då.

Under juli förlängdes tiden för rekonstruktionen och Intersport fick ytterligare tre månader på sig att reda ut läget och på sistone har det kommit positiva tongångar om möjligheter till en framgångsrik rekonstruktion.

Vid ansökan om rekonstruktion hade Intersport strax över 130 butiker och 2 000 medarbetare och i det läget ett minus på 800 miljoner kr att hantera.
Nu har man arbetat fram lösningar som enligt uppgift skapar en framgångsrik rekonstruktion där enbart tiotalet butiker kommer att stängas.

NWT i Karlstad berättade under onsdagen att en av de butiker som kommer att stängas är Intersports citybutik i Karlstad.
Däremot kommer butiken i Bergsviks köpcentrum att behållas då den – i ”icke-corona-tider” – går bra bland annat tack vare draghjälp från gränshandeln med Norge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200