Krögare oroliga över tuffare restriktioner

Krögare oroliga över tuffare restriktioner
Foto: Mostphotos
Flera krögare uttrycker nu sin oro över hur restaurangbranschen ska klara en situation där vi återigen får tuffare restriktioner utifrån pandemiläget.

Flera krögare uttrycker nu sin oro över hur restaurangbranschen ska klara en situation där vi återigen får tuffare restriktioner utifrån pandemiläget.

I slutet av september 2021 kunde den svenska restaurangbranschen glädja sig åt att man kunde återgå till ett läge som näst intill var som det innan pandemiperioden.
Nu är vi tillbaka i en situation där en ökad smittspridning gör att vi kan få nya tuffa restriktioner.

Tre dagar före jul kom regeringen och Folkhälsomyndigheten med nya restriktioner.
För restaurangbranschen innebar det bland annat krav på sittande servering och minst en meter mellan olika sällskap.

– Vi fick två månader och 23 dagar som var mer eller mindre som vanligt. Sedan kom omikron och restriktionerna. Som krögare känner man sig lite slut nu, även om man förstår varför det blir restriktioner igen, säger krogägaren Emelie Svensson till svd.se.

På hennes restaurang, Agnes, på Kungsholmen i Stockholm har man tvingats minska personalen från 17 till 11-12 under pandemin och ser en situation där man nu har svårt att locka ny personal.

Anders Lundström, med två restauranger i Stockholm, säger i samma text att han omedelbart såg hur den ökade smittspridningen i december påverkade bokningstrycket.
– Det finns ingen rekommendation om att inte gå på restaurang, men när det kommer antydningar om att man inte ska umgås i stora grupper slår det direkt mot vår bransch, säger han.

– Det stora dilemmat är att vi inte vet hur något ska bli. Svängningarna gör det mer eller mindre omöjligt att planera. Man har full förståelse för att det behöver tas snabba beslut, men samtidigt vill man säkerställa att personalen har en trygghet och att de kan betala sin hyra, tillägger Lundström.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil