”Handeln är för långsam”

– Det är närmast tvärnit för många. Det som kan rädda oss är att vi kommer in i handelns hyllor men det går långsamt, säger exempelvis Wiveca Almgren, vd för skånska familjeföretaget Magnihil | Foto : Pressbild
Räddningen för små livsmedelsföretag under corona är att komma in i handelns hyllor bättre och snabbare men röster höjs för att det går för långsamt.

Sverige har ungefär 4 000 livsmedelsföretag med färre än 10 anställda, enligt SCB, och de flesta av dem har normalt svårt att komma in i sortimentet hos dagligvaruhandeln.
Istället är de beroende av lokala restauranger, kaféer och hotell.

När då dessa sektorer brakar samman i coronavirusets spår drabbas de små livsmedelsföretagen hårt, vilket flera vittnar om.

– Det är närmast tvärnit för många. Det som kan rädda oss är att vi kommer in i handelns hyllor men det går långsamt, säger exempelvis Wiveca Almgren, vd för skånska familjeföretaget Magnihill på di.se.

Hos hennes företag har försäljningen gått ned med 60 procent nu och räddningen är att man kan leverera till svenska skolor och vårdinrättningar som håller öppet även nu. Dessutom säljer man frysta produkter och kan lägga på lager under en begränsad period för att klara situationen.

Nu riktar sig de små livsmedelsföretagen till dagligvaruhandelns kedjor och hoppas att de ska agera snabbt. Ica har också, för att ta ett exempel, i dagarna vidtagit åtgärder för att det ska gå snabbare och smidigare för mindre leverantörer att kunna distribuera till lokala Ica-butiker men hänvisar också till att det är varje handlares beslut när det gäller butikens sortiment.

Läs mer om detta i nr 4 av Butikstrender. Prenumerera här.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil