Kronans Apotek byter vd

Tomas Rupšys, nytillträdd vd för Kronans Apotek & Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek | Foto Pressbild
Erik Sjögren lämnar posten som vd för Kronans Apotek den 15 april 2024. Hans efterträdare blir Tomas Rupšys, som tillträder den 17 april 2024. Med övergången från integrationsfasen kommer huvudfokus att ligga på att stärka företagets grundläggande verksamhet och säkra dess långsiktiga framgång.

Under de senaste två åren har Erik Sjögren varit en nyckelperson inom Kronans Apotek, där han lett integrationen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen. Detta har resulterat i den största apotekskedjan i Sverige, med omkring 500 apotek under ett varumärke och en växande e-handel. Sjögren har drivit en omfattande organisationsförändring, investeringar i verksamheten, harmonisering av sortimentet samt en omprofilering av 191 apotek.

I samband med sin avgång uttrycker Erik Sjögren sin stolthet över det uppnådda och tackar organisationen för deras hårda arbete och engagemang under integrationsprocessen. Han överlämnar rodret till Kronans Apotek med en känsla av trygghet och förtroende för framtiden.

Styrelsen för Kronans Apotek uttrycker sin tacksamhet gentemot Erik Sjögren och önskar honom lycka till i framtiden. De välkomnar samtidigt Tomas Rupšys som den nya vd:n.
– Jag och styrelsen vill tacka Erik Sjögren för hans värdefulla insats och goda samarbete under integrationsfasen och önskar honom stort lycka till med framtida utmaningar. Kronans Apotek ska nu gå in i nästa fas och förbättra sin lönsamhet och stärka sin verksamhet på lång sikt. Vi välkomnar vår nya vd Tomas Rupšys som ska leda Kronans Apotek i nästa steg i företagets fortsatta utvecklig, säger Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek.

Rupšys har en gedigen erfarenhet inom detaljhandeln och dagligvaruhandeln, senast som vd för Maxima i Litauen, landets största dagligvarukedja.

Tomas Rupšys ser fram emot att ta över ledningen för Kronans Apotek och fokusera på att förbättra verksamheten till förmån för kunder, medarbetare och företagets resultat.

”Jag ser fram emot att bli en del av Kronans Apotek, som jag ser som en stark organisation väl positionerad för framtiden. När vi övergår från den intensiva integrationsfasen kommer huvudfokus att vara att förbättra den underliggande verksamheten till förmån för våra kunder, medarbetare och i slutändan företagets resultat,” säger Tomas Rupšys, nytillträdde vd för Kronans Apotek.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil