Kyl- och frysföretag köper konkurrent

Tomas Jonsson och Jon Widell | Foto: Pressbild
Logistikföretaget Kyl- och frysexpressen nord köper Tomas Jonssons åkeri i Sävar och breddar därmed sitt kunderbjudande på transporter i Norrland.

Från 1 maj är logistikföretaget Kyl- och frysexpressen nord nya ägare till Tomas Jonssons åkeri i Sävar AB. 
Åkeriet omsätter 35 MSEK och har 25 medarbetare och 15 lastbilar i fordonsparken. 

Uppköpet av konkurrenten är ett led i Kyl- och Frysexpressen Nords strategi att stärka sitt kunderbjudande, öka sin konkurrenskraft och stärka sin position på den norrländska marknaden, skriver man i en pressrelease. 

Tomas Jonssons åkeri i Sävar har kört uteslutande för Kyl- och frysexpressen nord och ansvarat för distributionen av företagets kyl- och frystransporter i regionerna kring Umeå och Skellefteå. 

– Genom att ta över verksamheten får vi bättre kontroll över leveransprocessen och kan på så sätt förbättra erbjudandet till kund, utveckla medarbetarskapet hos chaufförerna och ställa om fordonsparken, säger Kyl- och frysexpressens vd Jon Widell. 

– Förvärvet gör att vi kan stärka befintliga kundleveranser i regionen och dessutom bli en attraktiv partner för nya kunder genom fler kompetenta medarbetare och ökad andel egna fordon,
tillägger Widell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil