Långa laddtider stör kunderna mest online

Foto MostPhotos
Onlinekunderna blir alltmer otåliga, byter sajt allt snabbare och störs allra mest av långa laddtider, enligt en ny undersökning från Contentsquare.

Alltmer otåliga – det är sammanfattning av onlinekunderna, när Contentsquare redovisar en ny rapport.
Enligt rapporten har sessionslängden, den tid man tillbringar på en webbplats, på ett år minskat från 5,9 till 5,7 minuter.

Det gäller datoranvändare. Mobilanvändare minskar sin snittid från 2,9 till 2,6 minuter.
Samtidigt – och inte minst väsentligt för e-handeln – minskar andelen besök som leder till köp med 3,5 procent jämfört med tidigare år.

Trenden med att ”skumma igenom” igenom webbplatser, är inte ny, men den har stor betydelse i branschen och fortsätter dessutom att öka, säger Abdi Essa, vp Emea North på Contentsquare, till ehandel.se.

E-handlare bör se över möjligheter att spara tid, förbättra effektiviteten och öka engagemanget för att behålla besökare på webbplatsen och öka konverteringen.
Långa laddtider är det som retar upp e-handelskunden allra mest, och där ligger den magiska gränsen på tre sekunder, refererar sajten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil