”Låt inte säljare ersätta optiker”

Foto MostPhotos
Vissa glasögonkedjor låter snabbutbildade säljare göra synundersökningar. Nu reagerar Svensk optikerförening mot utvecklingen.

I en debattartikel i Svenska dagbladet ställer företrädare för Svensk optikerförening frågan;
Vill du bli undersökt av en legitimerad optiker med minst tre års utbildning eller av en säljare med tre veckors utbildning?

Frågan ställs utifrån att ”vissa glasögonkedjor (ska) låta säljare göra synundersökningar snarare än utbildade optiker” 

– Vi Svensk optikerförening är mycket oroade. När så kallade kliniska assistenter börjar göra stora delar av vårt jobb leder det till betydliga försämringar för alla som behöver hjälp med sin syn, påpekar man. 

I dag möter du som behöver glasögon en optiker med gedigna kunskaper. Vi optiker startar vår analys direkt när vi hälsar dig välkommen. 
Sedan gör vi en rad olika tester och mätningar. Vi lyssnar på vad du har för personliga önskemål om synkorrektion och ger dig rätt rekommendation och ordination på synhjälpmedel, påpekar organisationen. 

– Nu riskerar vi sänkt kvalitet i optikbranschen. Butikskedjor tänker ge säljare en kort utbildning och sedan ska de klara av att göra stora delar av optikerns jobb. Men det går inte att snabbutbilda till en avancerad profession. Stora företagskedjor vill ta genvägar för att miljonerna ska rulla in, påpekar man. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil