Lidl anställer ny rådgivare

Lidl Sverige tar in Kristina Alvendal som exekutiv rådgivare till Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige. | Foto Pressbild
Lidl Sverige har engagerat Kristina Alvedal som får titeln exekutiv rådgivare till företagets fastighetsdirektör Carl Balcer.

Kristina Avendal är stadsbyggnadsexpert och driver ett eget bolag inom strategisk fastighetsutveckling. Hon har varit stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd i Stockholm och sedan vd för Airport City Stockholm.

Kristina Alvendal utsågs 2017 till Årets samhällsbyggare och skriver just nu en expertrapport för regeringens produktivitetskommission.

– Kristina Alvendal har en stark förankring i fastighetssverige. Med hennes kompetens och nätverk kommer vi kunna ta ytterligare ett steg i vår ambition att erbjuda högsta kvalitet till branschens bästa pris till de svenska hushållen i hela Sverige, säger Lidls fastighetsdirektör Carl Balcer.

– Jag drivs av att påverka och göra Sverige bättre. I en tid där många upplever att pengarna räcker till mindre är det av stor vikt att öka konkurrensen inom livsmedelsbranschen för att på så sätt sänka matpriserna. Lidl har sedan bolaget gjorde entré på svenska marknaden för 20 år sedan bidragit till just detta. Jag ser fram emot att som rådgivare nu vara med och ta nästa steg, säger Kristina Alvendal själv.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil