Lindex nobbar Black friday – ligger lågt

Lindex nobbar Black friday – ligger lågt
Susanne Ehnbåge. Foto: Lindex
Lindex nobbar Black Friday eftersom man anser att dagen inte går ihop med det egna tänkandet kring hållbarhet och det orimliga i att hetsa fram köp.

Lindex nobbar Black Friday eftersom man anser att dagen inte går ihop med det egna tänkandet kring hållbarhet och det orimliga i att hetsa fram köp.

Nej, det är inte bara de människor som sätter sund konsumtion, hållbarhet och klimatfrågor i centrum som agerar mot hitte-på-helgen Black friday.
Flera kedjor väljer att bojkotta den svarta fredagen, i en undersökning vill sex av tio e-handlare ta bort dagen helt och efter Gina Tricots propåer för hållbarhet i modebranschen kommer nu Lindex vd Susanne Ehnbåge ut som Black friday-motståndare i en intervju på ehandel.se.

– Vi kommer inte att ha någon kommunikation gällande Black friday. Det är en kommunikation som vi väljer att inte fortsätta med. Men det är såklart en balansakt. Vi har ju ”promotions” ändå, men vi satsar inte på Black friday. När allt klumpas ihop till en dag så drivs ett beteende mot att man ska handla mycket på en gång. Det måste finnas en rimlighet i det här. Man måste tänka igenom sitt köpbeslut, säger Susanne Ehnbåge till Ehandel apropå den aktuella dagen.

– Att låta konsumenten handla allt på en gång, går inte ihop med våra hållbarhetsvärderingar. Det kan leda till ogenomtänkta impulsinköp och det är inte hållbart, tillägger hon.
Den synen är hon inte ensam om. I en undersökning Prisjakt gjort säger 61 procent av e-handlarna i Sverige och Norge att Black friday bör förbjudas, 56 procent att dagen spelat ut sin roll och 78 procent att de känner sig pressade att kampanja vid den aktuella dagen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil