Trendbrott när eko minskar i försäljning

Trendbrott när eko minskar i försäljning
Foto: Mostphotos

För första gången på tolv år minskar försäljningen av ekologiska livsmedel och frågan är nu om det är ett trendbrott eller en tillfällig svacka.

Det är Ekowebs marknadsrapport som konstaterar att medan coronapandemin lyft försäljningen av ekologiska livsmedel på global nivå så har försäljningen minskat i Sverige.
För första gången på de tolv som Ekoweb gjort mätningen sjunker försäljningen i Sverige, i det här fallet med två procent.

Då hör det naturligtvis till saken att försäljningen av ekologiskt ökat rejält under ett antal år i Sverige.
Det som hänt nu är att närodlat blivit ett viktigare begrepp än ekologiskt för allt fler svenskar, enligt samstämmiga undersökningar.
I konkreta siffror handlar det om att marknadsandelen ekologiskt minskat med 0,3 procentenheter från 9 procent 2019 till 8,7 procent 2020.

– Försäljningen av ekologiska livsmedel minskar nu för första gången på 12 år. Nu tappar samtliga stora aktörer i dagligvaruhandeln ekoandelar för tredje året i rad. Mot strömmen går däremot Systembolaget, Lidl och e-handeln som ökar sin försäljning. Trots detta tappar den svenska ekologiska livsmedelsmarknaden ekoandelar totalt sett, summerar Ekowebs chefsanalytiker Olle Ryegård.

Läs mer om ekotrenden i nästa magasin, Butikstrender 2/2021

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbete kring återvinning

Orkla ökar samarbetet med återvinningsappen Bower, vars idé är att öka återvinningen genom att skapa ett värde även för ”icke pantbara” produkter.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Tornby

Idag, 18 januari, öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross i nya och större lokaler i Linköping, för övrigt i samma område, Tornby, som tidigare.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.