Magnussons fisk i nytt avtal med Re:ocean

Sören Windstrup Jensen vd för Magnussons Fisk | Foto Pressbild
Re:ocean som nu bygger en stor anläggning i Säffle för produktion av lax på land har skrivit ett samarbetsavtal med Magnussons fisk.

Re:ocean och Magnussons fisk ingår samarbetsavtal och stärker därmed den inhemska produktionen och distributionen av svensk landodlad lax från Säffle i Värmland, skriver företagen i en pressrelease.

Re:ocean kommer att driva den första storskaliga och höginnovativa satsningen av laxodling i Sverige, där den planerade anläggningen i Säffle ska producera motsvarande var femte lax av den svenska laxkonsumtionen, enligt företaget. 

Cirka 10 000 ton lax beräknas produceras årligen i en havsliknande miljö från 2026.

Magnussons fisk är en fristående helsvensk fiskgrossist som försett svenskarna med högkvalitativ fisk sedan 1988.
– Vi har med fokus på närhet, engagemang och kunskap byggt upp täta och långvariga samarbeten inom högkvalitativ sjömat. Svensk landbaserad lax från Re:ocean passar perfekt in i vårt sortiment och stärker vårt erbjudande ytterligare, säger Sören Windstrup Jensen som är vd för Magnussons fisk.

Genom samarbetsavtalet som nu tecknas skapar RE:OCEAN och Magnussons Fisk  en neutral och stark plattform för distribution av svensk landbaserad lax till små och medelstora grossister och rökerier samt till fiskhandlare och fiskbutiker.– Vår anläggning i Säffle kommer att bidra till att svenskarna kommer kunna öka konsumtionen av närproducerad och hållbar lax som är en så stor del av matkulturen. Vårt samarbete med Magnussons fisk säkrar att vi når fiskhandlare och svenska folket i kanaler som är förknippade med förstklassig fisk och service och som delar vår syn på hållbarhet och värnandet om miljön, säger Re:oceans vd Morten Malle.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil