Jultröjor med bocken sålde mer efter brand

Jultröjor med bocken sålde mer efter brand
Foto: Partykungen
Jultröjor med Gävlebocken ökade i försäljning efter torsdagsnattens brand, rapporterar företaget Partykungen, som dessutom är ett Gävle-företag.

Jultröjor med Gävlebocken ökade i försäljning efter torsdagsnattens brand, rapporterar företaget Partykungen, som dessutom är ett Gävle-företag.

Torsdag natt brann den mindre upplagan av Gävlebocken.
Dagen därpå, i fredags, var det dessutom ”Ugly Christmas Sweater Day”.

Samband eller ej så ökade försäljningen av jultröjor med Gävlebocken markant under fredagen.
– Den mest sålda tröjan föreställer Gävlebocken som brinner. Det var den mest sålda jultröjan redan innan, men har idag sålts i ännu större antal, säger Janne Waxin hos Partykungen.

Ugly Christmas Sweater Day är en tradition som föddes i USA på 50-talet. Den uppmärksammas årligen den tredje fredagen i december. Sedan 80-talet har dagen uppmärksammats mer ordentligt som en form av anti-dag och människor runt om i världen tar på sig jultröjor, gärna ful…förlåt udda.

– Som ett Gävleföretag är vi väldigt stolta över bocken. Det var med sorg vi nåddes av nyheten att den brunnit. Samtidigt är det intressant att den mest populära jultröjan, med ett motiv av bocken, ökat ännu mer i försäljning efter torsdagsnattens händelse. Särskilt passande eftersom det då var Ugly Christmas Sweater-dagen, tillägger Janne Waxin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil