Jultröjor med bocken sålde mer efter brand

Jultröjor med bocken sålde mer efter brand
Foto: Partykungen
Jultröjor med Gävlebocken ökade i försäljning efter torsdagsnattens brand, rapporterar företaget Partykungen, som dessutom är ett Gävle-företag.

Jultröjor med Gävlebocken ökade i försäljning efter torsdagsnattens brand, rapporterar företaget Partykungen, som dessutom är ett Gävle-företag.

Torsdag natt brann den mindre upplagan av Gävlebocken.
Dagen därpå, i fredags, var det dessutom ”Ugly Christmas Sweater Day”.

Samband eller ej så ökade försäljningen av jultröjor med Gävlebocken markant under fredagen.
– Den mest sålda tröjan föreställer Gävlebocken som brinner. Det var den mest sålda jultröjan redan innan, men har idag sålts i ännu större antal, säger Janne Waxin hos Partykungen.

Ugly Christmas Sweater Day är en tradition som föddes i USA på 50-talet. Den uppmärksammas årligen den tredje fredagen i december. Sedan 80-talet har dagen uppmärksammats mer ordentligt som en form av anti-dag och människor runt om i världen tar på sig jultröjor, gärna ful…förlåt udda.

– Som ett Gävleföretag är vi väldigt stolta över bocken. Det var med sorg vi nåddes av nyheten att den brunnit. Samtidigt är det intressant att den mest populära jultröjan, med ett motiv av bocken, ökat ännu mer i försäljning efter torsdagsnattens händelse. Särskilt passande eftersom det då var Ugly Christmas Sweater-dagen, tillägger Janne Waxin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil