Butik stänger efter hyrestvist

Gallerian Utopia i Umeå. | Foto från MostPhotos
31 januari 2021 stänger skokedjan Scorett sin butik i gallerian Utopia i Umeå efter att inte ha kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal.

Det är en på många håll upprepad och i många avseenden klassisk nutidskonflikt som bildar mönster när Scorett nu beslutat stänga sin butik i gallerian Utopia i Umeå.
Nuvarande kontrakt går ut 31 januari 2021 och Scorett har inte blivit överens med fastighetsägaren Balticgruppen om ett nytt hyresavtal. – Vi har inte kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal och eftersom vi befinner oss i en tuff situation med ett minskat kundflöde under coronakrisen behöver vi stänga butiken i Utopia, säger Peter Blomquist, vd för Scorett till lokaltidningen vk.se.
– Det känns givetvis tråkigt, men är nödvändigt för oss för att få ihop ekonomin. Det är synd för konsumenterna i Umeå. Jag kan tycka att en stad av Umeås storlek ska kunna ha fler skobutiker i centrum.

– De ska förstås ta sina beslut, men vi har inte mötts av den förståelse för vår situation som vi hoppats på. Jag kan tycka att man som fastighetsägare kan tänka mer långsiktigt om man vill värna om konsumenterna och ha kvar sina kunder, säger Peter Blomquist.

Roger Granberg, fastighetschef hos Balticgruppen, säger å sin sida att man gjort vad man kunnat för att lösa situationen.
– Våra hyror är marknadsanpassade efter den bransch hyresgästen verkar i och ligger på mellan sex och tolv procent av omsättningen. Om de gör ett försök att minska hyran med flera procent är det inget vi kan ställa upp på.

Granberg menar att beslutet att stänga beror mer på utvecklingen inom skobranschen, med stark konkurrens från näthandeln, över huvud taget.
– Coronakrisen har påskyndat den utveckling som redan påbörjats, hävdar Roger Granberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil