Butik stänger efter hyrestvist

31 januari 2021 stänger skokedjan Scorett sin butik i gallerian Utopia i Umeå efter att inte ha kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal.

Det är en på många håll upprepad och i många avseenden klassisk nutidskonflikt som bildar mönster när Scorett nu beslutat stänga sin butik i gallerian Utopia i Umeå.
Nuvarande kontrakt går ut 31 januari 2021 och Scorett har inte blivit överens med fastighetsägaren Balticgruppen om ett nytt hyresavtal. – Vi har inte kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal och eftersom vi befinner oss i en tuff situation med ett minskat kundflöde under coronakrisen behöver vi stänga butiken i Utopia, säger Peter Blomquist, vd för Scorett till lokaltidningen vk.se.
– Det känns givetvis tråkigt, men är nödvändigt för oss för att få ihop ekonomin. Det är synd för konsumenterna i Umeå. Jag kan tycka att en stad av Umeås storlek ska kunna ha fler skobutiker i centrum.

– De ska förstås ta sina beslut, men vi har inte mötts av den förståelse för vår situation som vi hoppats på. Jag kan tycka att man som fastighetsägare kan tänka mer långsiktigt om man vill värna om konsumenterna och ha kvar sina kunder, säger Peter Blomquist.

Roger Granberg, fastighetschef hos Balticgruppen, säger å sin sida att man gjort vad man kunnat för att lösa situationen.
– Våra hyror är marknadsanpassade efter den bransch hyresgästen verkar i och ligger på mellan sex och tolv procent av omsättningen. Om de gör ett försök att minska hyran med flera procent är det inget vi kan ställa upp på.

Granberg menar att beslutet att stänga beror mer på utvecklingen inom skobranschen, med stark konkurrens från näthandeln, över huvud taget.
– Coronakrisen har påskyndat den utveckling som redan påbörjats, hävdar Roger Granberg.

Gallerian Utopia i Umeå. | Foto från MostPhotos

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.