Butik stänger efter hyrestvist

Gallerian Utopia i Umeå. | Foto från MostPhotos
31 januari 2021 stänger skokedjan Scorett sin butik i gallerian Utopia i Umeå efter att inte ha kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal.

Det är en på många håll upprepad och i många avseenden klassisk nutidskonflikt som bildar mönster när Scorett nu beslutat stänga sin butik i gallerian Utopia i Umeå.
Nuvarande kontrakt går ut 31 januari 2021 och Scorett har inte blivit överens med fastighetsägaren Balticgruppen om ett nytt hyresavtal. – Vi har inte kommit överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal och eftersom vi befinner oss i en tuff situation med ett minskat kundflöde under coronakrisen behöver vi stänga butiken i Utopia, säger Peter Blomquist, vd för Scorett till lokaltidningen vk.se.
– Det känns givetvis tråkigt, men är nödvändigt för oss för att få ihop ekonomin. Det är synd för konsumenterna i Umeå. Jag kan tycka att en stad av Umeås storlek ska kunna ha fler skobutiker i centrum.

– De ska förstås ta sina beslut, men vi har inte mötts av den förståelse för vår situation som vi hoppats på. Jag kan tycka att man som fastighetsägare kan tänka mer långsiktigt om man vill värna om konsumenterna och ha kvar sina kunder, säger Peter Blomquist.

Roger Granberg, fastighetschef hos Balticgruppen, säger å sin sida att man gjort vad man kunnat för att lösa situationen.
– Våra hyror är marknadsanpassade efter den bransch hyresgästen verkar i och ligger på mellan sex och tolv procent av omsättningen. Om de gör ett försök att minska hyran med flera procent är det inget vi kan ställa upp på.

Granberg menar att beslutet att stänga beror mer på utvecklingen inom skobranschen, med stark konkurrens från näthandeln, över huvud taget.
– Coronakrisen har påskyndat den utveckling som redan påbörjats, hävdar Roger Granberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil