Många förknippar inte näring med hållbart

Många förknippar inte näring med hållbart
Lea Brader, nutritionsforskare hos Arla, ser viktiga svar i undersökningen. Foto: Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Allt för många förknippar inte näring med hållbar livsmedelskonsumtion, enligt en ny internationell undersökning. ”En risk”, kommenterar Arla.

Allt för många förknippar inte näring med hållbar livsmedelskonsumtion, enligt en ny internationell undersökning. ”En risk”, kommenterar Arla.

Den aktuella undersökningen har genomförts på uppdrag av Arla med 8 212 svarande i fyra länder.
66 procent av de som svarat ser inte livsmedlens näringsinnehåll som en del av en hållbar matkonsumtion.

I undersökningen som genomfördes bland konsumenter i Sverige, Danmark, Storbritannien och Tyskland säger en majoritet av de svarande att de, när det är möjligt, försöker göra hållbara val när de konsumerar livsmedel.

Det vanligaste är att man fokuserar på klimatpåverkan, biologisk mångfald, förpackningar och djuromsorg.
Näringsinnehållet är något som de svarande tänker på i mycket lägre utsträckning.
Endast 34 procent av de som svarat uppger att de förknippar näringsvärde med en hållbar diet.

– Den här typen av näringsblindhet kan få konsekvenser för folkhälsan. Det är oerhört viktigt att vi lyfter fram näringsaspekten i diskussionen om hållbar livsmedelskonsumtion, säger den brittiska professorn Judy Buttriss som ombetts kommentera Arlas undersökning.

Läs mer om Arlas undersökning och problematiken i nästa printmagasin, Butikstrender 1/2022

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till [email protected]

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.