39 nya leverantörer hos Lidl

De 39 nya leverantörer man tecknat avtal med kommer från olika branscher och olika regionen, ”allt från ett bryggeri på Österlen till en korvtillverkare i Västerbotten”. | Foto : Montage
Lidl har skrivit kontrakt med 39 nya svenska leverantörer under coronakrisen. Det handlar om matproducenter av olika slag från stora delar av landet.

Många lokala producenter, som ofta levererade till lokala restauranger, kaféer och hotell, hamnade snabbt i krisläge när coronapandemin slog till.
Man vädjade då till dagligvaruhandeln och de stora kedjorna i Sverige ställde om för att snabbt kunna ta emot nya leverantörer.

En av kedjorna är Lidl som nu konstaterar att man kunnat ta emot 39 nya svenska leverantörer till sina butiker över stora delar av landet.
– I Expressen publicerades den 25 mars ett nödrop från svenska matproducenter som vi på Lidl besvarade  samma dag. Vi snabbade på processen för att plocka in nya leverantörer i alla våra butiker och gav alla intresserade matproducenter möjlighet att presentera sina produkter för oss, summerar Lidls Sverigechef Johan Augustsson.

– Vi gjorde det eftersom vi självklart vill bidra till en långsiktig, hållbar utveckling av den svenska livsmedelsbranschen och trygga tillgången på mat till Sveriges befolkning, tillägger han.

De 39 nya leverantörer man tecknat avtal med kommer från olika branscher och olika regionen, ”allt från ett bryggeri på Österlen till en korvtillverkare i Västerbotten”, som Lidl själv beskriver det.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil