Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

39 nya leverantörer hos Lidl

De 39 nya leverantörer man tecknat avtal med kommer från olika branscher och olika regionen, ”allt från ett bryggeri på Österlen till en korvtillverkare i Västerbotten”. | Foto : Montage
Lidl har skrivit kontrakt med 39 nya svenska leverantörer under coronakrisen. Det handlar om matproducenter av olika slag från stora delar av landet.

Många lokala producenter, som ofta levererade till lokala restauranger, kaféer och hotell, hamnade snabbt i krisläge när coronapandemin slog till.
Man vädjade då till dagligvaruhandeln och de stora kedjorna i Sverige ställde om för att snabbt kunna ta emot nya leverantörer.

En av kedjorna är Lidl som nu konstaterar att man kunnat ta emot 39 nya svenska leverantörer till sina butiker över stora delar av landet.
– I Expressen publicerades den 25 mars ett nödrop från svenska matproducenter som vi på Lidl besvarade  samma dag. Vi snabbade på processen för att plocka in nya leverantörer i alla våra butiker och gav alla intresserade matproducenter möjlighet att presentera sina produkter för oss, summerar Lidls Sverigechef Johan Augustsson.

– Vi gjorde det eftersom vi självklart vill bidra till en långsiktig, hållbar utveckling av den svenska livsmedelsbranschen och trygga tillgången på mat till Sveriges befolkning, tillägger han.

De 39 nya leverantörer man tecknat avtal med kommer från olika branscher och olika regionen, ”allt från ett bryggeri på Österlen till en korvtillverkare i Västerbotten”, som Lidl själv beskriver det.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.