Många vill se mer gjort av återvunnet

Många vill se produkter gjorda av återvunna material. Foto: Pressbild
I en undersökning gjord av Stena Recycling, säger en stor majoritet av de som svarat att de vill se fler produkter tillverkade av återvunna material.

De svarande i en ny undersökning vill i hög grad se mer återvunna material i nya produkter, tydligare märkningar och ett näringsliv som tar ansvar för cirkulära produkter.
Undersökningen kommer från Stena Recycling som låtit 5 000 personer i fem länder svara och av dessa är 1 000 svenskar.

Stena Recyclings rapport Circular Voice, som görs som en del av samarbetsarenan Circular Initiative, visar att inställningen till att använda cirkulära material i nya produkter är genomgående positiv. 
Åtta av tio svarande anser att det är viktigt eller mycket viktigt att tillverkare använder återvunna material i sina produkter.

Bland de svenskar i gruppen 18-65 år som svarat säger 71 procent att de tycker att det är viktigt eller mycket viktigt att tillverkare använder återvunna material.
Nästan lika många av de som svarat säger att de vill se en tydlig märkning av produkter som innehåller återvunnet material.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil