”Årets svenska skörd blir en utmaning”

”Årets svenska skörd blir en utmaning”
Foto: Pågen
Sommarens kraftiga vädervariationer har slagit hårt mot Pågens skörd av spannmål, indikerar företaget nu och talar om en minskning på 15-25 procent.

Sommarens kraftiga vädervariationer har slagit hårt mot Pågens skörd av spannmål, indikerar företaget nu och talar om en minskning på 15-25 procent.

Årets svenska skörd av spannmål har påverkats av sommarens kraftiga vädervariationer.
Som en följd av det ser nu Pågen en minskad skörd hos sina odlare i storleksordningen 15-25 procent.

Det innebär att Pågen nu får intensifiera sitt arbete med att säkerställa svenskt bröd på borden, skriver man och hänvisar samtidigt till en ny undersökning man låtit göra och som talar om att mer än var fjärde svarande är orolig över att det kan bli brist på mat i Sverige vid en framtida kris.

– Årets skörd har blivit starkt påverkad av vädret. Först torka och sedan de två senaste veckorna som kantats av regn, summerar Helene Sollerhed som är inköpschef för Pågens egen kvarn, Lilla Harrie valskvarn.

– En minskad skörd ska kanske inte benämnas som kris, men visar tydligt hur livsmedelsförsörjningen påverkas av yttre faktorer, påpekar Pågens informations- och hållbarhetschef Berith Apelgren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil