Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nya hållbara mål hos Midsona

Midsona lanserar nya hållbarhetsmål för perioden 2020-2030. Samtidigt utser man Siv Kjersti Rodal till hållbarhetschef med övergripande koncernansvar.

Midsona skriver i en pressrelease att man har målet att påverka människors matvanor mot hälsosamma och hållbara alternativ.
– I linje med bolagets ambitioner och de krav kunder, konsumenter och investerare har Midsona fastslagit nya hållbarhetsmål för perioden 2020 till 2030, sammanfattar koncernen.
I arbetet ingår att man valt Siv Kjersti Rodal för jobbet som hållbarhetschef med koncernansvar.

– Vi har arbetat länge med hållbarhetsfrågor och ser dem som en naturlig del av vår verksamhet. Vi har ett tydligt fokus på växtbaserade, rena och ekologiska produkter. Allt vi gör bygger på en passion för hälsosam mat i kombination med en tydlig önskan att främja hållbar konsumtion, säger koncernchefen Peter Åsberg.
– Våra mål är ambitiösa, men vi har redan kommit långt, både i Norden och i Tyskland, och vi ser fram emot att implementera våra hållbarhetsmål i hela organisationen.

Midsonas klimatmål ska senast 2021 vara godkända av Science based targets initiative, en vetenskaplig metod som säkrar att bolagets målsättningar är i linje med det globala Parisavtalet om klimat. Metoden är framtagen av bland andra FN:s Global compact, CDP och WWF, förklarar Midsona.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.