Nya hållbara mål hos Midsona

Midsona lanserar nya hållbarhetsmål för perioden 2020-2030. Samtidigt utser man Siv Kjersti Rodal till hållbarhetschef med övergripande koncernansvar.

Midsona skriver i en pressrelease att man har målet att påverka människors matvanor mot hälsosamma och hållbara alternativ.
– I linje med bolagets ambitioner och de krav kunder, konsumenter och investerare har Midsona fastslagit nya hållbarhetsmål för perioden 2020 till 2030, sammanfattar koncernen.
I arbetet ingår att man valt Siv Kjersti Rodal för jobbet som hållbarhetschef med koncernansvar.

– Vi har arbetat länge med hållbarhetsfrågor och ser dem som en naturlig del av vår verksamhet. Vi har ett tydligt fokus på växtbaserade, rena och ekologiska produkter. Allt vi gör bygger på en passion för hälsosam mat i kombination med en tydlig önskan att främja hållbar konsumtion, säger koncernchefen Peter Åsberg.
– Våra mål är ambitiösa, men vi har redan kommit långt, både i Norden och i Tyskland, och vi ser fram emot att implementera våra hållbarhetsmål i hela organisationen.

Midsonas klimatmål ska senast 2021 vara godkända av Science based targets initiative, en vetenskaplig metod som säkrar att bolagets målsättningar är i linje med det globala Parisavtalet om klimat. Metoden är framtagen av bland andra FN:s Global compact, CDP och WWF, förklarar Midsona.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil