Nya hållbara mål hos Midsona

Midsona lanserar nya hållbarhetsmål för perioden 2020-2030. Samtidigt utser man Siv Kjersti Rodal till hållbarhetschef med övergripande koncernansvar.

Midsona skriver i en pressrelease att man har målet att påverka människors matvanor mot hälsosamma och hållbara alternativ.
– I linje med bolagets ambitioner och de krav kunder, konsumenter och investerare har Midsona fastslagit nya hållbarhetsmål för perioden 2020 till 2030, sammanfattar koncernen.
I arbetet ingår att man valt Siv Kjersti Rodal för jobbet som hållbarhetschef med koncernansvar.

– Vi har arbetat länge med hållbarhetsfrågor och ser dem som en naturlig del av vår verksamhet. Vi har ett tydligt fokus på växtbaserade, rena och ekologiska produkter. Allt vi gör bygger på en passion för hälsosam mat i kombination med en tydlig önskan att främja hållbar konsumtion, säger koncernchefen Peter Åsberg.
– Våra mål är ambitiösa, men vi har redan kommit långt, både i Norden och i Tyskland, och vi ser fram emot att implementera våra hållbarhetsmål i hela organisationen.

Midsonas klimatmål ska senast 2021 vara godkända av Science based targets initiative, en vetenskaplig metod som säkrar att bolagets målsättningar är i linje med det globala Parisavtalet om klimat. Metoden är framtagen av bland andra FN:s Global compact, CDP och WWF, förklarar Midsona.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil