Matkassepriserna har inte ökat lika mycket

Foto : MostPhotos
Tyska Hellofresh, som säljer matkassar, påpekar i en pressrelease att priset på just matkassar inte gått upp lika mycket som inflationen generellt.

I en undersökning som Hellofresh låtit Novus göra säger nio av tio svarande svenskar att de märkt av prisökningarna som skett i Sverige sedan årsskiftet.
I undersökningen konstateras också att många betalar 3 000-5 000 kr i månaden för livsmedel.
80 procent av de svarande, en oväntat låg siffra, säger att de tycker att priset är viktigt när de handlar mat.

Hellofresh konstaterar sedan att priserna på matkassar inte haft samma utveckling som matpriserna i stort.
”Medan inflationen uppgick till 7,2 projekt i maj har Hellofresh endast höjt sina priser med 5 procent sedan årsskiftet”, skriver företaget i en pressrelease.

 – Priset är en väldigt viktig parameter, och om vi ska tro undersökningen kommer fler att byta till matkasse om pristrenden fortsätter. Till exempel uppger 21 respektive 23 procent att de skulle köpa matkasse om det var lika billigt eller billigare som maten i butik, säger Kristian Hald, vd för Hellofresh Norden.

Som man frågar får man som bekant svar och i Hellofreshs fall ett svar som innebär att man kan sätta rubriken ”Fler kan byta till matkasse när priserna i matbutiker ökar” på sin pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil