Matkassepriserna har inte ökat lika mycket

Foto : MostPhotos
Tyska Hellofresh, som säljer matkassar, påpekar i en pressrelease att priset på just matkassar inte gått upp lika mycket som inflationen generellt.

I en undersökning som Hellofresh låtit Novus göra säger nio av tio svarande svenskar att de märkt av prisökningarna som skett i Sverige sedan årsskiftet.
I undersökningen konstateras också att många betalar 3 000-5 000 kr i månaden för livsmedel.
80 procent av de svarande, en oväntat låg siffra, säger att de tycker att priset är viktigt när de handlar mat.

Hellofresh konstaterar sedan att priserna på matkassar inte haft samma utveckling som matpriserna i stort.
”Medan inflationen uppgick till 7,2 projekt i maj har Hellofresh endast höjt sina priser med 5 procent sedan årsskiftet”, skriver företaget i en pressrelease.

 – Priset är en väldigt viktig parameter, och om vi ska tro undersökningen kommer fler att byta till matkasse om pristrenden fortsätter. Till exempel uppger 21 respektive 23 procent att de skulle köpa matkasse om det var lika billigt eller billigare som maten i butik, säger Kristian Hald, vd för Hellofresh Norden.

Som man frågar får man som bekant svar och i Hellofreshs fall ett svar som innebär att man kan sätta rubriken ”Fler kan byta till matkasse när priserna i matbutiker ökar” på sin pressrelease.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil