McDonald’s stänger där det hela började

McDonald's stänger där det hela började
Foto: McDonald’s
Nya tider hos McDonald's. Nu stänger man restaurangen på Kungsgatan 4 i Stockholm – den första restaurang man öppnade i Sverige. Året var 1973.

Nya tider hos McDonald’s. Nu stänger man restaurangen på Kungsgatan 4 i Stockholm – den första restaurang man öppnade i Sverige. Året var 1973.

Söndag 22 augusti var den sista dagen som McDonald’s höll sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm öppen.
Nu har man stängt den och därmed stängt sin femte restaurang inom tullarna sedan 2018.

Men stängningen på Kungsgatan 4 är mer än så eftersom det var där, på cirka 600 kvadratmeter, som McDonald’s svenska verksamhet började.
27 oktober 1973 öppnade man i lokalen Sveriges första McD. 48 år senare stänger man densamma då de investeringar som behövs inte anses kunna bli lönsamma.

– Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s Sverige i en kommentar.

Det här den femte stängningen innanför tullarna i Stockholm sedan 2018. Då stängde man på Hamngatan och Nybrogatan. 2020 var det dags att slå igen på Sergelgatan och vid Slussen.
Enligt sajten Fastighetsvärlden har McDonald’s stängt 23 restauranger i stadskärnor under de fem senaste fem åren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil