McDonald’s stänger där det hela började

McDonald's stänger där det hela började
Foto: McDonald’s
Nya tider hos McDonald's. Nu stänger man restaurangen på Kungsgatan 4 i Stockholm – den första restaurang man öppnade i Sverige. Året var 1973.

Nya tider hos McDonald’s. Nu stänger man restaurangen på Kungsgatan 4 i Stockholm – den första restaurang man öppnade i Sverige. Året var 1973.

Söndag 22 augusti var den sista dagen som McDonald’s höll sin restaurang på Kungsgatan 4 i Stockholm öppen.
Nu har man stängt den och därmed stängt sin femte restaurang inom tullarna sedan 2018.

Men stängningen på Kungsgatan 4 är mer än så eftersom det var där, på cirka 600 kvadratmeter, som McDonald’s svenska verksamhet började.
27 oktober 1973 öppnade man i lokalen Sveriges första McD. 48 år senare stänger man densamma då de investeringar som behövs inte anses kunna bli lönsamma.

– Vi behöver vara säkra på att vi investerar i rätt restauranger med hänsyn till exempelvis hyresnivåer och framtida potential. Självklart är det med viss sorg vi stänger Sveriges första McDonald’s-restaurang, samtidigt är det ett viktigt steg för att bibehålla god lönsamhet och därmed kunna realisera våra ambitiösa expansionsplaner, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s Sverige i en kommentar.

Det här den femte stängningen innanför tullarna i Stockholm sedan 2018. Då stängde man på Hamngatan och Nybrogatan. 2020 var det dags att slå igen på Sergelgatan och vid Slussen.
Enligt sajten Fastighetsvärlden har McDonald’s stängt 23 restauranger i stadskärnor under de fem senaste fem åren.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil