Nu krävs djuriska kontorslösningar

Nu krävs djuriska kontorslösningar
Sött med en hundvalp men svårt att hitta en kombo med att jobba på arbetsplatsen. Foto: iStockphoto
När vi nu återgår till att jobba på arbetsplatsen igen efter pandemin uppstår en del problem. Ett av dem handlar om kombon husdjur och arbetsplatser.

När vi nu återgår till att jobba på arbetsplatsen igen efter pandemin uppstår en del problem. Ett av dem handlar om kombon husdjur och arbetsplatser.

Under pandemin har många arbetat hemifrån, inom de yrken där sådant varit möjligt.
Samma period har många – oövertänkt eller övertänkt – skaffat husdjur och när man nu ska återgå till normaltillståndet att arbeta på arbetsplatsen uppstår problem som man kanske valt att bortse ifrån.

Sedan Folkhälsomyndigheten tog bort rådet att arbeta hemifrån den 29 september kommer allt fler successivt återgå till sina arbetsplatser.
Därmed återstår, bland en del större problem, även en del mindre saker att lösa. Att ta med sina husdjur till jobbet trots att andra kan vara obekväma med det eller allergiska är en sådan sak.

I en undersökning från USA säger sex av tio företag som svarat att de vill göra kontorslivet mer flexibelt för hundägare.
– Gränsen mellan hem och jobb har förändrats de senaste 18 månaderna. Nu står vi alla inför ett nytt skede, där nya perspektiv och en annan flexibilitet än de klassiska kontorsnormerna efterfrågas, anser Tessi Romell, vd för Royal Canin Nordics.

– Jag skulle rekommendera arbetsgivare att läsa på och tänka till kring frågan om djurvänliga kontor. Att som arbetsgivare kunna erbjuda flexibla lösningar och bidra till balans mellan medarbetarnas arbetstid och deras privata tid tror jag kommer vara en konkurrensfördel i allt större utsträckning, säger Tessi Romell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil