Nu krävs djuriska kontorslösningar

Nu krävs djuriska kontorslösningar
Sött med en hundvalp men svårt att hitta en kombo med att jobba på arbetsplatsen. Foto: iStockphoto
När vi nu återgår till att jobba på arbetsplatsen igen efter pandemin uppstår en del problem. Ett av dem handlar om kombon husdjur och arbetsplatser.

När vi nu återgår till att jobba på arbetsplatsen igen efter pandemin uppstår en del problem. Ett av dem handlar om kombon husdjur och arbetsplatser.

Under pandemin har många arbetat hemifrån, inom de yrken där sådant varit möjligt.
Samma period har många – oövertänkt eller övertänkt – skaffat husdjur och när man nu ska återgå till normaltillståndet att arbeta på arbetsplatsen uppstår problem som man kanske valt att bortse ifrån.

Sedan Folkhälsomyndigheten tog bort rådet att arbeta hemifrån den 29 september kommer allt fler successivt återgå till sina arbetsplatser.
Därmed återstår, bland en del större problem, även en del mindre saker att lösa. Att ta med sina husdjur till jobbet trots att andra kan vara obekväma med det eller allergiska är en sådan sak.

I en undersökning från USA säger sex av tio företag som svarat att de vill göra kontorslivet mer flexibelt för hundägare.
– Gränsen mellan hem och jobb har förändrats de senaste 18 månaderna. Nu står vi alla inför ett nytt skede, där nya perspektiv och en annan flexibilitet än de klassiska kontorsnormerna efterfrågas, anser Tessi Romell, vd för Royal Canin Nordics.

– Jag skulle rekommendera arbetsgivare att läsa på och tänka till kring frågan om djurvänliga kontor. Att som arbetsgivare kunna erbjuda flexibla lösningar och bidra till balans mellan medarbetarnas arbetstid och deras privata tid tror jag kommer vara en konkurrensfördel i allt större utsträckning, säger Tessi Romell.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil