Tar nytt helhetsgrepp om hela värdekedjan

Tar nytt helhetsgrepp om hela värdekedjan
Foto: Svenskt Butikskött
Svenskt butikskött och Gotlands slagteri släpper nu för första gången en hållbarhetsrapport. Där redogör koncernen för de mest centrala frågorna.

Svenskt butikskött och Gotlands slagteri släpper nu för första gången en hållbarhetsrapport. Där redogör koncernen för de mest centrala frågorna.

Nu har Svenskt butikskött och Gotlands slagteri för första gången släppt en hållbarhetsrapport.
Där redogör koncernen för de viktigaste hållbarhetsfrågorna för verksamhetsåret 2020 och fokuserar på de mest väsentliga hållbarhetsområdena för koncernen.

Det handlar om kvalitativ mat, klimat, djurvälfärd, biologisk mångfald och vatten, alla aspekter som präglat det gångna årets arbete.
– Hållbarhet har länge varit en viktig del i vår verksamhet och är större för oss än bara miljö; hållbarhet handlar även om djurvälfärd, arbetsmiljö och hälsa, säger koncernens vd Thomas Östlund.

– För oss är det viktigt att vårt varumärke Smak av Gotland ligger i framkant i den nödvändiga förändring som pågår, vilket vi bland annat förverkligar genom ett nära samarbete med de gotländska gårdarna, tillägger Östlund.

Förutom ett nära samarbete med de gotländska gårdarna, har Gotlands slagteri gjort en omställning i den egna verksamheten för att reducera klimatavtrycket löpande.
Idag har man exempelvis fasat ut fossila bränslen till förmån för biogas i energiförsörjningen. Sedan 2015 använder man endast grön el och dessutom återvinns och renas vattnet.

– När det kommer till vårt klimatarbete och att producera ett kött med lågt klimatavtryck är alla pusselbitar i värdekedjan lika viktiga, från gård till det att produkterna når våra konsumenter. I vår egen verksamhet har detta inneburit såväl ändrade arbetssätt som maskiner och uppvärmningsmetod. ”Från jord till bord” har alltid varit en viktig princip för oss, och är en lika naturlig och självklar riktlinje i vårt hållbarhetsarbete, sammanfattar Thomas Östlund.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil