Mer vegetariskt när bränslet blir dyrare?

FOTO: IRINA SCHMIDT
När matpriserna stiger på grund av högre bränslepriser kan resultatet bli mer vegetarisk mat i skolan. Så resonerar man i alla fall i Helsingborg.

De stigande bränslepriserna och drivmedelspriserna, framförallt vad gäller diesel, påverkar priserna kraftigt och vi har ännu bara sett början av det genomslaget.
Kombinerat med varubrist, råvarubrister och väderkomplikationer gör det att man redan tidigare flaggat globalt för högre livsmedelspriser.

När sedan den internationella osäkerheten ökat efter Rysslands anfallskrig mot Ukraina har problembilden utökats ytterligare.
Rent konkret är Ryssland och Ukraina dessutom globala storexportörer på spannmålssidan.

Hos Sveriges radio har man nu fokuserat på en helt annan aspekt på de höga drivmedelspriserna.
I ett reportage från Rydebäcksskolan i Helsingborg slår man fast att en konsekvens av utvecklingen med högre bränslepriser och därmed följande högre matpriser kan bli mer vegetarisk mat i skolan.

På Rydebäcksskolan har man, som man säger, börjat tänka kreativt för att få budgeten för skolmaten att hålla.

– Det blir nog mer vegetariskt och så får det bli i framtiden också. I dag skulle vi haft kycklingfärs men vi kunde inte få det så vi kör helt vegetariskt på ärtfärs, säger Madelene Svensson som jobbar i köket på Rydebäcksskolan, till Sveriges radio. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil