Mjölkpriset stilla till Arla-bönderna

Foto MostPhotos
Priset som Arlas bönder får betalt för sin mjölk är oförändrat i oktober, både för konventionell och ekologisk mjölk, meddelar företaget.

Det grundläggande mjölkpriset till Arlabönderna är oförändrat i oktober för både konventionell och ekologisk mjölk, skriver företaget.
Men eftersom Arlas hållbarhetsersättning och valutamodell uppdateras kvartalsvis påverkas a contopriset positivt med 8,7 öre.

Arlas a contopris för konventionell mjölk är därmed 437,4 öre per kilo, och för ekologisk mjölk 493,7 öre per kilo.

– Det är en fortsatt pressad marknad och värld vi lever i vilket påverkar såväl konsumenter som producenter. Den prissänkning som gjordes på våra produkter i slutet av augusti har börjat ge effekt och vi är glada över att se fler konsumenter komma tillbaka till Arlas varumärken och på så sätt stötta mjölkbönderna. Jag är också stolt över att vårt hållbarhetsarbete fortsätter att utvecklas och att ägarna gör alltmer hållbarhetsåtgärder på gårdarna, säger Cecilia Kocken, vd Arla Sverige.

För att belöna och finansiera åtgärder som bidrar till att minska klimatutsläppen på Arlagårdar betalas sedan i augusti 2023 en hållbarhetsersättning ut till den enskilda bonden tillsammans med det månatliga a contopriset.
Målet är att minska gårdarnas klimatutsläpp med 30 procent till 2030.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil