Lanserar alternativ

En miljöpåse som kan användas 6-7 gånger är ett alternativ till plastbärkassen, anser Envira Pack. | Foto: Pressbild
Göteborgs-baserade Envira Pack lanserar en ny miljöpåse som alternativ till plastkassarna när den nya miljöskatten på sådana kommer med start 1 maj.

För att bidra till att svenskarna närmar sig internationella miljömål och EU:s uppsatta målsättningar om att mer än halvera förbrukningen av plastbärkassar och plastpåsar kommer en ny miljöskatt 1maj. Den sätter en skatt på 3 kr för ordinarie plastbärkassar och 30 öre per plastpåse för att få ned konsumtionen.

I samband med detta så saluför nu Envira Pack sina miljöpåsar, vilka kan användas 6-7 gånger, som ett alternativ till traditionella bärkassar. De aktuella påsarna är gjorde av non-woven, ett konstfibermaterial.

Kostnaden för konsumenten för att köpa en av Envira Packs påsar blir i nivå med vad plastkassarna kostar med den nya miljöskatten. Besparingen ligger i att man kan använda Envira Packs påse ytterligare några gånger.

– Våra nya miljöpåsar är ett mer klimatsmart och billigare alternativ för handlare och konsumenter, menar Kara Ayan, grundare och delägare av Envira Pac.
Företagets produkter finns idag i ett antal Ica-butiker och man har nyligen startat ett samarbete med en livsmedelskedja i Danmark.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil