Lanserar alternativ

En miljöpåse som kan användas 6-7 gånger är ett alternativ till plastbärkassen, anser Envira Pack. | Foto: Pressbild
Göteborgs-baserade Envira Pack lanserar en ny miljöpåse som alternativ till plastkassarna när den nya miljöskatten på sådana kommer med start 1 maj.

För att bidra till att svenskarna närmar sig internationella miljömål och EU:s uppsatta målsättningar om att mer än halvera förbrukningen av plastbärkassar och plastpåsar kommer en ny miljöskatt 1maj. Den sätter en skatt på 3 kr för ordinarie plastbärkassar och 30 öre per plastpåse för att få ned konsumtionen.

I samband med detta så saluför nu Envira Pack sina miljöpåsar, vilka kan användas 6-7 gånger, som ett alternativ till traditionella bärkassar. De aktuella påsarna är gjorde av non-woven, ett konstfibermaterial.

Kostnaden för konsumenten för att köpa en av Envira Packs påsar blir i nivå med vad plastkassarna kostar med den nya miljöskatten. Besparingen ligger i att man kan använda Envira Packs påse ytterligare några gånger.

– Våra nya miljöpåsar är ett mer klimatsmart och billigare alternativ för handlare och konsumenter, menar Kara Ayan, grundare och delägare av Envira Pac.
Företagets produkter finns idag i ett antal Ica-butiker och man har nyligen startat ett samarbete med en livsmedelskedja i Danmark.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil