Lanserar alternativ

En miljöpåse som kan användas 6-7 gånger är ett alternativ till plastbärkassen, anser Envira Pack. | Foto: Pressbild
Göteborgs-baserade Envira Pack lanserar en ny miljöpåse som alternativ till plastkassarna när den nya miljöskatten på sådana kommer med start 1 maj.

För att bidra till att svenskarna närmar sig internationella miljömål och EU:s uppsatta målsättningar om att mer än halvera förbrukningen av plastbärkassar och plastpåsar kommer en ny miljöskatt 1maj. Den sätter en skatt på 3 kr för ordinarie plastbärkassar och 30 öre per plastpåse för att få ned konsumtionen.

I samband med detta så saluför nu Envira Pack sina miljöpåsar, vilka kan användas 6-7 gånger, som ett alternativ till traditionella bärkassar. De aktuella påsarna är gjorde av non-woven, ett konstfibermaterial.

Kostnaden för konsumenten för att köpa en av Envira Packs påsar blir i nivå med vad plastkassarna kostar med den nya miljöskatten. Besparingen ligger i att man kan använda Envira Packs påse ytterligare några gånger.

– Våra nya miljöpåsar är ett mer klimatsmart och billigare alternativ för handlare och konsumenter, menar Kara Ayan, grundare och delägare av Envira Pac.
Företagets produkter finns idag i ett antal Ica-butiker och man har nyligen startat ett samarbete med en livsmedelskedja i Danmark.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil