Nu har en miljon skaffat digitalt ID

Digitalt ID | Foto Pressbild
Sedan lanseringen för fem månader sedan har nu en miljon användare skaffat digitalt ID-kort från Bank-ID och det ökar med 1000-tals personer varje dag.

Digitala ID-handlingar är framtiden och Bank-ID visar återigen vägen genom att erbjuda ett tryggt och säkert sätt att identifiera sig även i fysiska miljöer, skriver man i en pressrelease.

–  Vi kommer att se fler digitala ID-handlingar i framtiden och att en miljon användare har aktiverat digitalt ID-kort från Bank-ID redan inom fem månader visar att allt fler önskar lämna plånboken hemma, säger Petter Dahl, e-legitimationsexpert hos Bank-ID.
– Det digitala ID-kortet bygger på samma säkra grund som identifiering och underskrift med BankID, men nu anpassat för fysisk miljö, påpekar han.

Fler och fler företag accepterar digitalt ID-kort från Bank-ID, bland andra Apoteksgruppen, Kronans Apotek, DHL, SJ, OKQ8 och Postnord.
För många företag är en manuell och visuell kontroll av det digitala ID-kortet smidigast och likställt med att kontrollera en fysisk id-handling, påpekar företaget.

Dessutom höjs säkerheten med flera säkerhetsdetaljer såsom olika ljud och visuella effekter, menar man.
Företag kan också välja att skanna den rörliga QR-koden när de verifierar det digitala ID-kortet. Det kan göras med den egna butiksskannern eller med en annan BankID-app.

–  Det digitala ID-kortet är här för att stanna och det är ett stort intresse från våra medlemmar i Svensk handel att acceptera digitalt ID-kort. Allt fler konsumenter vill lämna plånboken hemma och inom en snar framtid kommer man förvänta sig att kunna använda sitt digitala ID-kort överallt, tror Nina Jelver, säkerhetschef hos Svensk handel.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil