Nu inleds Från Sverige- veckorna hos Coop

Foto Pressbild
18 september till 1 oktober sätter Coop extra fokus på svenskproducerade råvaror och livsmedel i sina butiker runtom i Sverige.

För att gagna såväl kunder, produktion, företag och handeln i Sverige belyser Coop för fjärde året i rad Från Sverige-märkta varor, i år på temat ”Välj svenskt när du handlar”, skriver Coop.

Coop har en stor bredd av råvaror, livsmedel och växter som är ursprungsmärkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige, konstaterar man.
Enligt en undersökning från Demoskop (Attitydundersökning 2023) letar närmare 60 procent alltid efter svenskt ursprung när de handlar livsmedel.

– Med tydligare butiksexponering gör vi det enklare för våra kunder och medlemmar att göra medvetna val av produkter, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef hos Coop Sverige.

– Genom att välja till exempel kött och mjölk från Sverige bidrar det till att stärka den svenska livsmedelsproduktionen och den svenska självförsörjningsförmågan. Så kom ihåg att titta efter märket när du handlar, tillägger Bergquist.

På Stora Coop Bromma, även med i slutrundan av nominerade till Årets butik i ansedda Dagligvarugalan, kommer det i år (kl. 12-19 den 29 september och kl. 11-17 den 30 september) att finnas en minimarknad ”Smaka på Från Sverige”, där kunder och medlemmar bjuds på en ärtig och smakrik grön ärtsoppa av svenska råvaror efter recept från Ida Bauhn, lagkapten för Svenska kocklandslaget.

Företag som deltar på minimarknaderna är Lantmännen, Leksands knäckebröd, Frödinge, Sia-glass, Gäsene mejeri, HK Scan, Värmdö musteri samt Äppelriket.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil