Konkurserna fortsatt på rekordlåg nivå

Konkurserna fortsatt på rekordlåg nivå
Creditsafes vd Henrik Jacobsson. Foto: Creditsafe
Konkurstalen i Sverige fortsätter att vara på rekordlåg nivå, enligt Creditsafe som samtidigt påpekar att man ska se upp även vid låga konkurstal.

Konkurstalen i Sverige fortsätter att vara på rekordlåg nivå, enligt Creditsafe som samtidigt påpekar att man ska se upp även vid låga konkurstal.

En bidragande faktor till de låga konkurstalen i Sverige, våra nordiska grannländer och runt om i Europa är olika stödpaket och skattelättnader.
Därför har vi nu rekordlåga konkurstal, skriver Creditsafe när man presenterar färsk statistik.

Under maj gick 506 aktiebolag i konkurs – en minskning med 25 procent och den lägsta siffran sedan 2008.
Trots få konkurser sett till antal, är det flera stora företag och många drabbade anställda som blivit offer för pandemin denna månad, påpekar Creditsafe.
Totalt berördes 1 734 anställda av månadens konkurser. Senaste det var så många drabbade var april förra året.

Majsiffran på 506 konkurser är 25 procent lägre än den i maj 2020 då det registrerades 671 konkurser.
Ser man till de senaste tio åren är medelvärdet för maj månad 600 konkurser.

En bidragande faktor till de låga konkurstalen både i Sverige, våra nordiska grannländer och runt om i Europa är olika stödpaket och skattelättnader. Det är glädjande med låga konkursnivåer, men ett varningens finger höjs, anser Creditsafe i sin pressrelease.

– Det blir avgörande på vilket sätt som stödpaketen ska betalas tillbaka. När pandemistöd och skatteanstånd släpper ska tusentals företag med likviditetsproblem betala tillbaka sina skulder, totalt 45 miljarder kronor. Dessa företag riskerar konkurs under hösten om det inte finns en tydlig plan från regeringens håll, påpekar Creditsafes vd Henrik Jacobsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil