Kronfågel skänker mat i Katrineholm

Kronfågel skänker mat i Katrineholm
Ett välsmakande julbord ska det bli även i år för behövande i Katrineholm. Foto: Pressbild Kronfågel
Kronfågel skänker kyckling till Claudias kök i Katrineholm, där Kronfågel har sin produktionsanläggning, som delar ut mat till behövande under julen.

Kronfågel skänker kyckling till Claudias kök i Katrineholm, där Kronfågel har sin produktionsanläggning, som delar ut mat till behövande under julen.

Kronfågels hållbarhetsarbete fokuserar på de områden där vi har störst påverkan och möjlighet att göra skillnad. Som marknadsledande livsmedelsproducent har vi stora möjligheter att ge tillbaka till samhället genom våra produkter, skriver företaget i en pressrelease.
– För tredje året i rad väljer vi att skänka kyckling till Claudias kök i Katrineholm som delar ut mat till de som behöver i jul.

I Valla, Katrineholm finns Kronfågels produktionsanläggning.
– Självklart ska vi hjälpa de som behöver, det är för en god sak, säger Carola Jonsson som varit med och drivit projektet sedan start tillsammans med fler engagerade Kronfågel-kollegor.

Claudias kök har delat ut mat till behövande varje jul de senaste tre åren.
– Det hela började med att jag och en kollega pratade med två farbröder som sa att de inte gillade julen för att det var en så ensam tid. Vi fick också höra om många som inte hade råd att äta. Det kändes ju inte alls bra i våra hjärtan. Vi bestämde oss ganska snabbt för att se vad vi kunde göra, säger kökschefen Anders Johansson på Claudias kök.

Trots pandemin kommer Claudias kök att försöka bidra till god julstämning oavsett förutsättningar. I år kan alla som behöver hämta en matlåda med julmat. Kronfågel sponsrar med kyckling.
 – Vi vill tacka Kronfågel för allt de gör för oss. Ni bidrog till att över 400 personer fick julmat förra året. Vi får se hur många det bli i år.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil