Nu siktar Agtira in sig på Norge

Christer Edblad, tf vd för Agtira | Foto Pressbild
Agtira tecknar avsiktsförklaring med Minnesund näringspark om etablering på den norska grönsaksmarknaden.

Food tech-företaget Agtira är på väg mot ett viktigt avtal på den norska marknaden. 
Det är Agtira och Minnesund näringspark som nu har tecknat en avsiktsförklaring, som innebär att Agtira ska bygga och drifta ett av sina växthussystem i Minnesund, några mil nordost om Oslo.

– Det här är ännu ett viktigt steg för Agtira. Vi har nu en tänkt placering för växthuset och en kund som är villig att bära kostnaderna för investeringen, kommenterar Christer Edblad, tf vd för Agtira.

I höstas meddelade Agtira att företaget för första gången var på väg mot sin första etablering utomlands, i Norge.
Diskussionerna har sen dess tagit några steg framåt och nu står det klart att denna etablering kan komma att ske i Minnesund, i Eidsvoll kommun, vid södra änden av Norges största sjö, Mjösa.

Ännu så länge handlar det om en avsiktsförklaring med Minnesund näringspark.
Tanken är att de fortsatta förhandlingarna ska leda fram till ett bindande avtal under det första halvåret 2023.

Avsikten är att Agtira därefter ska starta en omfattande produktion av gurka i Minnesund, som sedan marknadsförs och distribueras av en norsk aktör inom frukt- och grönsaksbranschen.
– Agtira kommer att fortsätta att fokusera på det vi är bäst på, att utveckla teknologi och system för odling samt bygga växthus och sen ansvara för odlingen ända fram till skörd, betonar Christer Edblad.Marknaden för frukt och grönt i Norge regleras med importförbud en stor del av året.
– Det gör Agtiras teknologier extra intressanta, eftersom de innebär att vi skördar färska grönsaker varje dag, oavsett om det är januari eller augusti, kommenterar Christer Edblad.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil