Ny hållbarhetschef hos Skånemejerier

Camilla Ohlsson är ny hållbarhetschef hos Skånemejerier och redan igång | Foto: Pressbild
Franskägda Skånemejerier har anställt Camilla Ohlsson från Ikea som ny hållbarhetschef hos företaget. Ohlsson började sitt nya jobb denna vecka.

Camilla Ohlsson har alltså anställts som ny hållbarhetschef på Skånemejerier och började sitt nya jobb den 7 mars.
Camilla Ohlsson presenteras som hållbarhetsspecialist med särskilt intresse för och erfarenhet av klimatfrågor. 

I drygt 18 år har hon arbetat i lednings-, hållbarhets- och kommunikationsfunktioner med hållbar utveckling och naturresurser i fokus, skriver Skånemejerier om Camilla Ohlsson som senast arbetat hos Ikea i Ingka group och i botten har en agronomexamen från SLU.

– Hållbar livsmedelsproduktion och det skånska landskapet ligger mig varmt om hjärtat. Skånemejerier är redan långt framme på flera hållbarhetsområden, bland annat med sitt fokus på cirkulär produktion, fossilfria energikällor på produktionsanläggningarna och god djuromsorg. Nu ser jag väldigt mycket fram emot att driva hållbarhetsagendan vidare med mina kollegor på Skånemejerier och inom Lactalis-gruppen, säger Camilla Ohlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil