Valsoia tar över och satsar svenskt

Valsoia tar över och satsar svenskt
Camilla Eraso, Pia Andersson, Lorenzo Neri och Andrea Panzani på Coop i Arninge. Foto: Pressbild

Italienska Valsoia köper Swedish Greenfood Company och satsar på att expandera på svenska marknaden utifrån 30 års erfarenhet av veganska produkter.

Företagsköpet, där Valsoia tar över Swedish Greenfood Company från tidigare ägaren, nederländska Green Pro International, har pågått sedan i juli då Valsoia offentligt proklamerade planerna.
I tisdags blev det publikt i Sverige där representanter för det börsnoterade italienska företaget fanns på plats i Stockholm.

– Detta förvärv kommer att göra det möjligt för Valsoia att stärka utvecklingsplaner i europeiska länder och i synnerhet på den svenska marknaden där segmentet grönsaksalternativ har utvecklat konsumtionen för ett värde av 4,1 miljarder SEK (2020), var kommentaren i en italiensk nyhetsbyråtext kring affären.

Pia Andersson, som arbetat i företaget sedan 2017, fortsätter nu som ansvarig för verksamheten i Sverige och ser fram emot att utveckla Valsoias närvaro i Sverige och i dagligvaruhandeln.
– Valsoia har 30 års erfarenhet av kvalitativ vegansk produktion kombinerat med det höga kvalitetskrav italienarna alltid ställt på mat och råvaror och den kombinationen tror vi är central, säger Pia Andersson till Butikstrender.

– Det som är unikt med Valsoia är att företagets sortiment i stort täcker allt behov och lägen där veganska alternativ är viktiga, påpekar hon.
– Det handlar om ett sortiment från frukost till måltidslösningar, snacks och bakning och fram till njutningar som glass och annat, utvecklar Pia konceptet.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.