Ny vd för PostNord Sverige

Peter Gisel-Ekdahl | Foto Pressbild
PostNord Sverige har utsett Peter Gisel-Ekdahl till ny vd. Han tillträder sin nya roll den 3 juni 2024, efter att ha varit vd för det globala specialfraktföretaget Envirotaine och haft omfattande internationella erfarenheter och en gedigen meritlista inom ledande roller i globala industribolag.

Bland hans tidigare uppdrag finns chefspositioner på Munters, där han ansvarade för affärsområdena FoodTech och AirTech, samt den senaste rollen som vd för Envirotainer, en ledande aktör inom specialtransporter och kylkedjor för läkemedelsindustrin.

Strategisk Rekrytering

Rekryteringen av Peter Gisel-Ekdahl är ett strategiskt steg för PostNord Sverige, som satsar på att stärka sin position som favoritleverantör i Norden. Annemarie Gardshol, vd för PostNord Group, uttrycker sin tillfredsställelse med rekryteringen:

– Efter en omfattande rekryteringsprocess är vi glada att kunna välkomna Peter Gisel-Ekdahl som ny vd för PostNord Sverige. Vi får en mycket erfaren och framgångsrik ledare med ett starkt kundfokus och goda meriter från stora bolag med verksamhet och försäljning på globala marknader.

PostNord har som mål att bli favoritleverantören i Norden och har investerat i ett omfattande terminal- och leveransnätverk. Dessa insatser syftar till att skapa en strukturellt förbättrad lönsamhet och stärka PostNords konkurrenskraft. Peter Gisel-Ekdahls bakgrund inom förändringsledning och strategisk förmåga anses vara värdefulla tillskott i denna pågående transformationsresa.

– Jag ser fram emot att fortsätta den viktiga transformationsresa som Sverige befinner sig på samt bidra till det pågående arbetet med den nordiska strategin. PostNord är en av Sveriges största arbetsgivare och jag är mycket hedrad över att ta över rollen som vd i ett läge med både utmaningar och stora möjligheter, säger Peter Gisel-Ekdahl.

Ylva Ekborn, som har varit tillförordnad vd för PostNord Sverige de senaste sex månaderna, återgår nu till sin ordinarie tjänst som chef för PostNord Accelerate, där PostNord Strålfors och PostNord TPL ingår.

Peter Gisel-Ekdahl är född 1970 och har utbildningar från Kungliga Tekniska högskolan och Copenhagen Business School. Han tillträder som vd för PostNord Sverige den 3 juni och kommer att ingå i koncernledningen.

Med denna rekrytering förbereder sig PostNord Sverige för att möta framtidens utmaningar och möjligheter med en stärkt ledning och ett tydligt fokus på lönsam tillväxt och kundnöjdhet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil