Nya öden för Picards lokaler

Arkivbild MostPhotos
Efter Picards konkurs i januari pågår nu en utförsäljning av de sista matvarorna från butikerna. Konkursförvaltaren Lars Lundberg avslöjar att flera parter visar intresse för att ta över de gamla lokalerna.

Picard, den framstående matvarukedjan, gick i konkurs i slutet av januari på grund av flera års minskade intäkter och rörelseförluster. Utförsäljningen av återstående varor i butikerna pågår fram till den 22 februari, främst i Stockholm.

Enligt konkursförvaltaren Lars Lundberg från byrån 7Wise, kommer förvaltarberättelsen som ger bakgrunden till konkursen att dröja upp till sex månader. Redan nu konstaterar han att bristen på medel för att täcka bolagets skulder var en central faktor bakom konkursen.

Osannolikt att verskamheten kan säljas

Lundberg bedömer att det är osannolikt att verksamheten kan säljas vidare och fortsätta existera i sin helhet. Han tror inte heller att varumärket kommer att överleva.

När det gäller de gamla lokalerna, som är särskilt attraktiva i Stockholms innerstad, har intresset varit stort. Picard ägde inte sina lokaler utan hade hyreskontrakt på flera populära adresser. Lundberg hoppas kunna komma överens med potentiella köpare om att överta hyreskontrakten.

Även om Picards resa slutade i konkurs, öppnar detta upp möjligheter för nya företag att ta över och förnya lokalerna med nya spännande koncept. Picards gamla lokaler kan snart få en helt ny innebörd i Stockholms livliga affärsmiljö.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil