Nya siffror från begagnathandeln

Foto Tradera
Tradera har nyligen publicerat sin senaste rapport från begagnathandeln, och den avslöjar spännande trender som präglar plattformen just nu. I takt med vårstädningen ökar intresset för att köpa och sälja begagnade varor, och Tradera fortsätter att vara Sveriges ledande second hand-marknad.

Under årets första kvartal har försäljningen på plattformen ökat med imponerande åtta procent jämfört med samma period föregående år.

Bland de mest iögonfallande trenderna märks en ökad fascination för retro- och samlarsaker. Vinylskivor, CD-skivor och DVD-filmer har fått nytt liv på Tradera, och försäljningen av CD-skivor har särskilt ökat med hela 49% under första kvartalet. Tillsammans med detta har även intresset för samlarbilder och figurspel, som Warhammer och Dungeons & Dragons, växt markant. Den gemensamma nämnaren för dessa trender är en stark längtan efter retro- och 90-talsnostalgi, där det fysiska formatets charm och samlarvärde lockar köpare.

Inte bara saker från det förflutna har fångat intresset på Tradera. En tydlig trend är även det ökade intresset för herrmode bland män. Försäljningen av herrkläder har ökat med imponerande 27%, vilket indikerar att fler män väljer att handla begagnade kläder på plattformen. Denna trend kan vara en följd av ökad medvetenhet om hållbarhet och cirkulär ekonomi, samt inspiration från kvinnor och ungdomar som tidigare varit aktiva inom begagnatmode.

Slutligen har parfymtrenden tagit fart på Tradera. Försäljningen av parfymflaskor har ökat med hela 39% jämfört med tidigare år. Med populära märken som Dior, Giorgio Armani och Chanel är begagnade parfymer eftertraktade varor på plattformen. Denna trend reflekterar inte bara en ökad efterfrågan på lyx och designervaror, utan också det växande intresset för begagnade skönhetsprodukter och möjligheten att hitta dem till ett förmånligt pris på Tradera.

Sammanfattningsvis visar Traderas senaste rapport på en mångfald av trender inom begagnathandeln, där intresset för retro, herrmode och skönhetsprodukter står i centrum. Denna fortsatta tillväxt och mångfald i trenderna understryker Traderas betydelse som en ledande plattform för begagnatshopping och försäljning i Sverige.

Tio största kategorierna på Tradera just nu

  1. Damkläder (2)
  2. Samlarbilder (5)
  3. Barnkläder (1)
  4. Vinylskivor (3)
  5. Byggklossar och lego (6)
  6. Växter & frön (4)
  7. Herrkläder (8)
  8. CD-skivor (13)
  9. Svenska frimärken (7)
  10. DVD-filmer (10)

(Rankat efter försäljningsvolym 1 jan – 31 mars 2024. Fjolårets placering i parentes).

Trendande kategorier

· CD-skivor 49 %

· Figurspel 43 %

· Parfymflaskor 39 %

· Samlarbilder 39 %

· Sällskapsspel 28 %

· Herrkläder 27 %

· LEGO 23 %

(Försäljningsvolym 1 jan – 31 mars 2024, jämfört med samma period i fjol)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil