Ocean Collective ny majoritetsägare

Foto Pressbild
Familjeföretaget Korshags får nya huvudägare. Ocean Collective köper majoriteten av företaget och satsar på framtidens att skapa framtidens hållbara sjömat.

Korshags har funnits som familjeföretag sedan 1980 och producerat rökt fisk till den svenska marknaden. Man har ett brett sortiment med lax, makrill, regnbåge och sill och egentillverkade tillbehör som såser och röror.
Nu får man en ny ägarbild där syskonen Korshag fortsätter som delägare men där Ocean Collective blir ny majoritetsägare.

Ocean Collective är en nybildad svensk industrigrupp som vill arbeta för hållbar biologisk mångfald och att minska den negativa klimatpåverkan i våra hav genom att utveckla mer hållbar och näringsriktig sjömat.

– Genom att vi får nya långsiktiga ägare som delar vår vision om hållbar sjömat av högsta kvalitet förenat med genuint hantverkskunnande skapar vi mycket bra förutsättningar för att fortsätta utveckla Korshags Food AB, säger Niklas Korshag.
Hos Ocean Collective ser man köpet av Korshag som ett ambitiös steg mot att utveckla nya produkter och en ambitiös tillväxtsatsning.

– Mat från havet är en överlägsen proteinkälla ur både hälso- och hållbarhetsperspektiv. Samtidigt behöver fler konsumenter hitta sin väg till kategorin då vi fortfarande äter för lite sjömat jämfört med många andra proteinslag, samtidigt som det går att göra dagens sjömat ännu mer hållbar, analyser Jörgen Bergqvist, vd för Ocean Collective och tillträdande styrelseordförande för Korshags Food AB.
     

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil