Ocean Collective ny majoritetsägare

Foto Pressbild
Familjeföretaget Korshags får nya huvudägare. Ocean Collective köper majoriteten av företaget och satsar på framtidens att skapa framtidens hållbara sjömat.

Korshags har funnits som familjeföretag sedan 1980 och producerat rökt fisk till den svenska marknaden. Man har ett brett sortiment med lax, makrill, regnbåge och sill och egentillverkade tillbehör som såser och röror.
Nu får man en ny ägarbild där syskonen Korshag fortsätter som delägare men där Ocean Collective blir ny majoritetsägare.

Ocean Collective är en nybildad svensk industrigrupp som vill arbeta för hållbar biologisk mångfald och att minska den negativa klimatpåverkan i våra hav genom att utveckla mer hållbar och näringsriktig sjömat.

– Genom att vi får nya långsiktiga ägare som delar vår vision om hållbar sjömat av högsta kvalitet förenat med genuint hantverkskunnande skapar vi mycket bra förutsättningar för att fortsätta utveckla Korshags Food AB, säger Niklas Korshag.
Hos Ocean Collective ser man köpet av Korshag som ett ambitiös steg mot att utveckla nya produkter och en ambitiös tillväxtsatsning.

– Mat från havet är en överlägsen proteinkälla ur både hälso- och hållbarhetsperspektiv. Samtidigt behöver fler konsumenter hitta sin väg till kategorin då vi fortfarande äter för lite sjömat jämfört med många andra proteinslag, samtidigt som det går att göra dagens sjömat ännu mer hållbar, analyser Jörgen Bergqvist, vd för Ocean Collective och tillträdande styrelseordförande för Korshags Food AB.
     

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil