Ökad efterfrågan tömmer Clas Ohlson

Foto Pressbild
Den kalla vintern har resulterat i en explosionsartad efterfrågan på värmeprodukter, såsom byggfläktar och värmefläktar, vilket har lett till nästan slutsålda lagren hos Clas Ohlson.

Den pågående kalla vintern i Sverige har skapat en markant ökad efterfrågan på värmeprodukter. Butiker, särskilt Clas Ohlson, rapporterar om en kraftig ökning i försäljningen av byggfläktar, värmefläktar och andra liknande produkter. Detta fenomen har resulterat i nästan helt slutsålda lagren av specifika modeller.

Anders Björklund från Clas Ohlson i Liljeholmen bekräftar att många modeller av värmeprodukter nu är i princip omöjliga att få tag på. Bristen på dessa produkter märks tydligt i butikerna, och det förväntas vara svårt att hitta dem de kommande veckorna. Enligt Björklund kan det finnas enstaka modeller tillgängliga, men överlag råder en påtaglig brist.

Användbarhet i kylan
Byggfläktar och värmefläktar anses vara särskilt användbara i områden där det vanliga värmesystemet kanske inte är tillgängligt eller fungerande. Denna ökade efterfrågan kan förklaras av behovet av extra värmeåtgärder i hem och arbetsplatser under den intensiva vinterperioden.

Flera försäljare bekräftar den snabba tömningen av lagren och indikerar att det kommer att vara utmanande att hitta värmeprodukter under de kommande veckorna. Den extremt kalla perioden ser ut att fortsätta, och det förväntas bli svårt för konsumenter att säkra produkter för att hålla värmen.

Fortsatt köld och snö
Enligt SMHI kommer en kall högtrycksrygg att täcka hela landet och hålla Sverige kallt och snöigt, med fortsatta köldrekord i vissa områden. Den ihållande kylan kommer troligtvis att bibehålla den höga efterfrågan på värmeprodukter och fortsätta påverka tillgängligheten på marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil