Ökade omsättningen 3,2 procent kvartal 1

Koncernchef Per Strömberg | Foto Pressbild, Ica
Ica-gruppen ökade omsättningen med 3,2 procent under första kvartalet i år. ”Stabilt och viktiga framsteg”, är vd Per Strömbergs sammanfattning.

Ica-gruppen redovisar nu första kvartalet 2022 och konstaterar att man ökade sin omsättning med 3,2 procent och landade på 31,595 miljarder kr.
Vinsten blev 1 276 miljoner kr blev marginellt högre än motsvarande kvartal 2021 då den landade på 1 264 miljoner kr.

Apotek hjärtat gick betydligt bättre än motsvarande period i fjol och även Ica fastigheter och Ica-banken har förbättrat sina resultat.
Däremot har Ica Sverige, kärnverksamheten, ett något sämre resultat att visa upp, vilket man hänvisar till kostnader kopplade till e-handelsverksamheten.
 
– Just när den globala pandemin började ebba ut kastas världen in i ny osäkerhet och mänskligt lidande i och med det förödande kriget i Ukraina. Konsekvenserna är inte lätta att överblicka men för dagligvarubranschen kan vi på kort sikt förvänta oss högre varuförsörjningskostnader till följd av de störningar i leveranskedjorna som kriget orsakar, säger koncernchefen Per Strömberg.

– Samtidigt fortlöpte vår verksamhet med flera viktiga framsteg. Vårt nya automatiserade e-handelslager i Brunna utanför Stockholm invigdes och överflyttningen av den tidigare lagerverksamheten slutfördes, påpekar Strömberg.

– I dessa tider blir vårt dubbla samhällsansvar extra tydligt. Å ena sidan gör vi allt vi kan för att säkerställa bästa möjliga prisvärde för våra kunder. Samtidigt ska vi bidra till säkerställandet av en långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning, är Strömbergs budskap.
– I grund och botten handlar det om att slå vakt om ett starkt svenskt lantbruk och en stabil inhemsk livsmedels-produktion. Här har vi som stor aktör en viktig roll att fylla och ett stort ansvar att ta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil