Ökade problem med stölder i Ica-butik

Foto MostPhotos
Visa väskan eller lämna in den. Den uppmaningen möter nu kunderna i Ica Supermarket Hagahallen, Karlstad, efter alltfler stölder den senaste tiden.

Ica Supermarket Hagahallen i Karlstad har den senaste tiden upplevt ökade problem med stölder.
Nu har man tagit steget att be kunderna visa sina väskor eller rentav lämna in dem innan de går in i butiken.

– Det här är jättebeklagligt. Att vi har kommit till den här punkten, det är jättetråkigt, säger Ica-handlaren Mikael Kring, som äger Hagahallen, till nwt.se.

– Vi har märkt att stölderna har ökat markant de senaste månaderna. Det är hemskt. Jag har kollegor som har fått ta bort allt kött från sina avdelningar för att det försvinner. När man gjort det har istället svinnet på andra varor istället ökat. Istället för oxfilé så är det lax som försvinner, säger han.

Ica-butikens ledning har valt att publicera den nya uppmaningen även i sociala medier.
– Vi vill upplysa kunderna om problemen vi har och förbereda dem på detta så att det blir en god ton. Att om man inte vill lägga ifrån sig väskan eller inte vill visa upp den, då är det istället bättre att man inte tar med den.– Vi har märkt att kunderna är förberedda när de kommer in. Personalen behöver inte ens fråga om det. Kunderna har en stor förståelse och är väldigt positiva till detta i sociala medier. De ser ju också problemet och 99 procent av kunderna sköter ju sig, säger Mikael Kring.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil