Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Foto Pressbild
Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Lars Eriksson, mjölkbonden från Boden och vice ordförande, uttrycker sin glädje över styrelsens beslut och pekar på den tuffa situationen för många mjölkgårdar i regionen.

Gerhard Bley, vd för Norrmejerier, understryker vikten av att stödja den norrländska mjölkproduktionen genom att göra produkterna till det första valet i butikerna. Han betonar också att företagets tidigare effektiviseringsåtgärder möjliggör denna höjning av ersättningen.

Höjningen av ersättningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk, medan tillägget för ekologisk mjölk förblir oförändrat. I december 2023 höjdes ersättningen för ekologisk mjölk med 30 öre, vilket visar på företagets fortsatta engagemang för att stödja både konventionell och ekologisk mjölkproduktion i regionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil