Nu startar tre sociala matbutiker i Stockholm

Nu startar tre sociala matbutiker i Stockholm
Flera parter deltar i ett nytt samarbete kring sociala matbutiker. Foto: Pressbild
Stockholms stadsmission skapar, i samarbete med dagligvaruhandeln, tre nya sociala matbutiker i Stockholms-området med start redan i år.

Stockholms stadsmission skapar, i samarbete med dagligvaruhandeln, tre nya sociala matbutiker i Stockholms-området med start redan i år.

Stockholms stadsmission har gått samman med organisationerna Svensk dagligvaruhandel och Dagligvaruleverantörers förbund för att, genom Matmissionen, öppna tre sociala matbutiker i Stockholmsområdet.
Det handlar om en gemensam satsning för att minska matsvinnet och motverka matfattigdom som beräknas minska det årliga matsvinnet med upp till 3 000 ton.

Matmissionen är Stockholms Stadsmissions koncept för sociala matbutiker. Genom Matmissionen får människor i ekonomisk utsatthet möjlighet att handla livsmedel till kraftigt rabatterade priser, en tredjedel av ordinarie butikspris.

De tre nya butikerna kan rädda upp till 3 000 ton produkter per år som annars riskerat att bli svinn.
Detta motsvarar ett klimatavtryck på 4 700 ton koldioxid. 

Målsättningen är att den första av de tre nya sociala matbutikerna ska vara igång redan innan årsskiftet.
De två andra butikerna räknar man med att kunna öppna innan halvårsskiftet 2022.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil