Oväntat val av ny vd för Svensk handel

Oväntat val av ny vd för Svensk handel
Sofia Larsen lämnar den akademiska världen för ett jobb hos Svensk handel. Foto: Pressbild
Svensk handel gör ett oväntat val när man nu anställt Karin Johanssons efterträdare som vd. Ny vd blir en akademisk avdelningschef från Örebro.

Svensk handel gör ett oväntat val när man nu anställt Karin Johanssons efterträdare som vd. Ny vd blir en akademisk avdelningschef från Örebro.

Karin Johansson lämnar vd-jobbet för Svensk handel 1 februari och går till Svenskt näringsliv.
Under de därpå följande tre månaderna kommer Svensk handels förhandlingschef Ola Axelsson att vikariera som vd.

1 maj kommer sedan den nya vd, som presenterades denna onsdag, att börja sitt nya jobb.
Det är Sofia Larsen som anställts, idag avdelningschef för kommunikation och samverkan vid Örebro universitet.

– Sofia är en senior ledare med mycket bred erfarenhet från många olika samhällssektorer och jag är övertygad om att hon är precis den ledare som Svensk handel behöver i en utmanande och transformativ tid, anser organisationens styrelseordförande Anders Svensson.

Innan jobbet på Örebro universitet arbetade Sofia Larsen en tid inom privatskolekoncernen Academia och har även varit riksdagsledamot för Centerpartiet.
– Jag är glad och hedrad över förtroendet och ser med tillförsikt fram emot att få leda en så samhällsviktig organisation som Svensk handel, säger Sofia Larsen.

– Våra medlemmars verksamhet påverkar vardagen för medborgarna på ett väldigt påtagligt sätt och utgör därtill en enorm viktig del av den svenska ekonomin och tillväxten. Goda villkor för handeln är därför av största vikt för att de ekonomiska hjulen ska hållas rullande och utvecklas positivt, anser Sofia Larsen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil