Över 13 miljoner till svenskt föreningsliv

Pantameras miljötävling Föreningskampen har gett över 13 miljoner kr till svenskt föreningsliv. Fler än 2 000 föreningar deltog under 2021.
Pantameras miljötävling Föreningskampen ger extrainkomster. Foto: Pressbild
Pantameras miljötävling Föreningskampen har gett över 13 miljoner kr till svenskt föreningsliv. Fler än 2 000 föreningar deltog under 2021.

Pantameras miljötävling Föreningskampen har gett över 13 miljoner kr till svenskt föreningsliv. Fler än 2 000 föreningar deltog under 2021.

Coronaåret 2021 har slagit hårt mot föreningslivet, inte minst ekonomiskt. Då blir extrainkomster som Pantameras miljötävling Föreningskampen ännu viktigare, skriver företaget.
 
Tävlingen har nu genomförts för nionde året och trots pandemin deltog över 2 000 föreningar under förra året. Sammanlagt samlades över 15 miljoner burkar och Pet-flaskor in vilket gav över 13 miljoner kronor till Sveriges föreningsliv.

För andra året i rad är det den halländska föreningen Glommens IF som tar hem vinsten i 2021 års upplaga av Föreningskampen. De lyckades under året samla in fantastiska 191 250 burkar och flaskor och förutom pantpengarna får de en check på ytterligare 15 000 kronor.

– Pandemin gjorde 2021 till ännu ett tufft år för svenskt föreningsliv. Begränsningarna innebar färre sammankomster, cuper, matcher och lagaktiviteter – sammanhang där föreningarna kunde samla in pant. Att så många föreningar ändå valt att samla pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan och samtidigt göra en fin insats för miljön, är mycket glädjande, säger Rickard Andersson, strategisk marknadsförare på Pantamera/Returpack.

Tävlingen innebär att föreningarna får ersättning för samtliga burkar och Pet-flaskor de samlar in – även för skadade och privatimporterade burkar som inte ger någon pant.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil