Över 6 miljoner kronor till Vi-skogen

Foto Pressbild
Under 2023 samlar Coops pantautomater in över 6,1 miljoner kronor till Vi-skogen genom Biståndsknappen. Detta initiativ har sedan 2004 genererat över 125 miljoner kronor till organisationen, som arbetar för hållbart jordbruk och att lyfta människor ur fattigdom i östra Afrika.

Biståndsknappen, där kunderna kan välja att skänka sin pant direkt till Vi-skogen, har varit särskilt framgångsrik på vissa platser, inklusive Coop Reimersholme i Stockholm, där hela 12,5% av panten skänks. Trots den stigande givmildheten noterar man en minskning jämfört med tidigare år, vilket delvis tillskrivs ekonomiska faktorer.

”Vi är glada och stolta över alla kunder som är med och ger stöd till trädplantering för att hantera klimatkrisen och lyfta människor ur fattigdom”, säger Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige.

Charlotta Szczepanowski, generalsekreterare på Vi-skogen, framhåller betydelsen av det insamlade stödet för att förbättra livet för människor i östra Afrika. ”Tack vare stödet från Biståndsknappen har vi kunnat plantera massvis med träd som har gett tusentals bönder i östra Afrika ett bättre liv”, säger hon.

Initiativet har visat sig framgångsrikt och betydelsefullt för att främja hållbarhet och biståndsansträngningar i regionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil