Postnord och Zalando
startar pilotprojekt

Nu inleder Postnord och Zalando ett nytt samarbete med tung ellastbil. FOTO: Josephine Carr

Postnord och Zalando samarbetar i ett nytt pilotprojekt vilket handlar om transporter med tung ellastbil. Lastbilen tillverkas av Scania.

För att ta ytterligare ett steg mot fossilfria leveranser och strävan mot fler hållbara transporter samarbetar nu Postnord Sverige och Zalando i ett pilotprojekt med ny tyngre ellastbil.
Lastbilen tillverkas av Scania och kan laddas till 100 procent på 1,5 timmar, vilket är exceptionellt för tunga lastbilar. 

Lastbilen kommer att ersätta en av Postnords befintliga körningar mellan terminalen i Veddesta och lagret i Brunna, nära Stockholm, som utför beställningar för Zalando.
Lastbilen är bland de första i sitt slag i Sverige och kommer att innebära en minskning med 202 kg CO2 per dag.

Lastbilen sattes i drift under årets första kvartal och ingår i en pilot som syftar till att hitta god struktur och funktion för den nya typen av eltransporter.
– Att hitta bra alternativ för tyngre elfordon har länge varit svårt. Tillsammans med Zalando startar vi nu detta pilotprojekt som också inkluderar ladd-infrastruktur. Med det här samarbetet kan både vi som distributör och Zalando som e-handelsplattform lära oss hur vi ska investera framöver, säger Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil