”Starkaste kvartalet på fem år”

”Starkaste kvartalet på fem år”
Foto: Mostphotos
Finska HK Scan redovisar sitt starkaste kvartalsresultat på fem år och det är dess näst största marknad, Sverige, som levererar den största vinsten.

Finska HK Scan redovisar sitt starkaste kvartalsresultat på fem år och det är dess näst största marknad, Sverige, som levererar den största vinsten.

Finskägda HK Scan gör för kvartal 3 2020 den största vinsten på fem år – och kan bland annat tacka Sverige, näst störta marknadsområdet, för att det levererar den största vinsten.

Vinsten för tredje kvartalet i år blir 7,7 miljoner euro (mot 4,5 motsvarande period förra året) trots en marginellt minskad försäljning – 438,3 miljoner euro mot 439,4.

HK Scan gör ­under kvartal tre sitt ­starkaste rörelse­resultat på fem år. Och det är näst största marknadsområdet, Sverige, som generar den största vinsten.

Det är de svenska och danska marknaderna som står för de största vinstlyften och den svenska marknaden står för 72 procent av vinsten trots att den endast har 37 procent av försäljningen.

Mer konkret konstaterar bolaget att den svenska verksamheten gynnats av att försäljningen i livsmedelsbutikerna ökat.

Framförallt är det försäljningen av svenskt kött som har gått bra, skriver HK Scan i kvartalsrapporten.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil