Postnord stoppar post till och från Ryssland

Från och med nu stoppar Postnord sina leveranser av postförsändelser till och från Ryssland och Belarus med hänvisning till EU:s sanktioner.

Från och med 24 mars 2022 kommer Postnord i Sverige varken befordra eller acceptera mottagande av postförsändelser till och från Ryssland och Belarus, meddelade företaget under torsdagen.

– Postnord har gjort bedömningen att ett stopp är nödvändigt för att bolaget ska ha möjlighet att efterleva de sanktioner som EU har beslutat om mot Ryssland och Belarus. Stoppet kommer att vara i kraft till dess att ett screeningsystem finns på plats som gör det möjligt att återuppta postflöden till och från dessa länder samtidigt som sanktionerna efterlevs, eller till dess sanktionerna upphör, skriver Postnord i pressreleasen.

Postnord har tidigare upphört med alla kommersiella logistikflöden till de två länderna men stoppar nu även posttrafiken.
– Postförsändelser som är adresserade till Ryssland och Belarus kommer att returneras till respektive avsändare. I det fall uppgifter om avsändare saknas, kommer försändelser att hanteras i samråd med Post- och telestyrelsen, skriver Postnord.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil