Postnord utvecklar nya AI-lösningar

Foto MostPhotos
Postnord utvecklar nya AI-lösningar för att möta framtidens logistik. Det handlar om smartare paketsortering och optimerad lastning.

Postnord Sverige hanterar i genomsnitt en halv miljon paket dagligen i sina paketterminaler runt om i landet. 
Med utvalda terminaler som testbäddar utvecklar man nya AI-lösningar för smartare paketsortering och optimerad lastning, skriver företaget som slår fast att målet är att effektivisera hela logistikkedjan, minska kostnader och koldioxidutsläppen samt underlätta för sina medarbetare. 

Postnord testar nu en kamerabaserad AI-lösning som automatiskt mäter fyllnadsgraden i varje fordon. 
Kameran scannar av lastytan för samtliga transportfordon på terminalerna och skapar en översikt som används för en smartare datainsamling av effektiviteten i packning av fordonen. 

Denna lösning innebär att man ersätter den tidigare manuella datainsamlingen mot en helt automatiserad process, vilket kommer spara arbete för medarbetare och säkra korrekta data. 
Genom att optimera transporterna minskar antalet onödiga körningar, vilket i sin tur bidrar till att reducera CO2-utsläppen.

– Vi utnyttjar den senaste AI-teknologin för att  maximera utrymmet i våra fordon. Det är som att spela Tetris, men i verkligheten. Genom att snabbt och automatiskt ge våra medarbetare information om hur mycket vi lastar, kan vi minska utrymmesförlusterna och öka effektiviteten i varje transportfordon, säger Mathias Krümmel som är vd för Postnord Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil